OFFLINE

Egyszerű finomság: spenótos rakott palacsinta

2017. február 19., vasárnap 11:29

A spenót és a krémes ricotta remek párost alkotnak akkor is, ha pitéről vagy tésztáról van szó, és palacsinta közé töltve is jó kis étel készül belőle.

Ha szeretnénk egy menetben néhány édes palacsintát is sütni, előbb készítsük el a sósakat, majd a maradék tésztába keverjünk egy kevés porcukrot, és már süthetjük is tovább. 

Kedvenc palacsintáinkat ITT találja. 

Hozzávalók (10 palacsintához, nagyjából 6-7 darabra lesz csak szükség):

a palacsintához:

20 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
nagy csipet só
olaj a sütéshez (kókuszolajjal kisebb szaga lesz) 

a töltelékhez:

25 dkg ricotta
25 dkg mirelit spenót
2 gerezd fokhagyma
10 dkg kemény sajt (pl. grana padano)
3-4 dkg vaj
só, bors

  1. A palacsinta tésztáját készítjük el először. Én ehhez szinte mindig botmixert használok. A tojásokat, a sót, a lisztet, a tej felét kancsóba teszem, összeturmixolom, majd folyamatosan adagolom hozzá a maradék tejet. Olajozott palacsintasütőben kisütöm a palacsintákat, de halványra hagyom őket.
  2. Közben a spenótot felolvasztom (pl. mikróban, alacsony fokozaton néhány perc alatt, de ha időben észbe kapunk, akkor elég előtte pár órával kivenni a fagyasztóból). Diónyi mennyiségű vajat felhevítek, rádobom a spenótot, rápréselem a fokhagymagerezdeket. Sóval és borssal ízesítem, és nagyjából 10 percig párolom alacsony lángon.
  3. A sajtot lereszelem, a ricottát pedig kikeverem sóval és kevés borssal.
  4. Egy sütőbe is tehető serpenyőt kivajazok, az aljába teszek egy palacsintát, megkenem vékonyan ricottával, majd egy kevés párolt spenóttal és egy réteg reszelt sajttal gazdagítom. Így rétegezem tovább. A felső palacsintát már csak egy kevés ricottával kenem meg, és bőven megszórom a sajttal. 
  5. Nagyjából 30 percre a 180 foka előmelegített sütőbe teszem. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta