Philip Plein túl direkten inspirálódott Alexander Wangtől

“Lemásolhatom a házifeladatodat? Persze, csak változtass rajta valamit, hogy ne legyen olyan levágós, hogy másoltad” – posztolta egy összehasonlító videó kíséretében Alexander Wang az Instagram-oldalára, miután meglátta, hogy német kollegája, Phillip Plein szinte egy az egyben lekoppintotta azt a kollekciót és showt, amit 2014-ben mutatott be a H&M-mel karöltve – írja a Vogue az év első nagy koppintásbotrányáról.

🤔

Alex Wang (@alexwangny) által megosztott bejegyzés,

Plein egyébként a januári férfi divathéten mutatta be “sport” vonalát New Yorkban, akkor azt állította, hogy a versenypályákból és a sportmezekből merített ihletet a kollekció tervezésénél, amivel nem is lenne semmilyen baj, ha kicsit jobban újragondolja a Wang féle kifutót, kihagyja a showból a bokszkesztyűket, a kézen járó modellt, a sportos maszkokat és máshogy öltözik fel, mint ahogy Wang tette három évvel ezelőtt.

The countdown is on #LetsMakeNYFWgreatAgain - @sofiarichie #NeighborHoodKingsNEWYORK

Una publicación compartida de Philipp Plein (@philippplein78) el

Az 1998-ban alapított luxusmárkának egyébként sem volt jó sajtója az elmúlt időszakban. A múlt hónapban azzal keltettek feltűnést, hogy megpróbálták elcsábítani az alkalmazottakat a Dolce & Gabbanától, míg a párizsi Perrin azzal vádolja a tervezőt, hogy Plein lenyúlta a híres, szabadalom alatt álló karkötős clutch táskáját.

Oszd meg másokkal is!
Mustra