OFFLINE

Pénteki süti: zabpelyhes citromos korongok

2017. február 17., péntek 10:45

Ízében a sajttortához közelít ez a keksz: vékony - és  ha rögtön fel is faljuk - ropogós tésztakorongból mindjárt kettő, és közöttük könnyű citromos töltelék. Egy-két óra múlva  inkább majszolós, puha, kényeztető falat a hosszú télvégi munkahét után.

DSC 0018
Fotó: Piszke

Hozzávalók: (kb.10 nagyméretű töltött kekszhez)

10 dkg nádcukor
7 dkg puha  vaj
7 dkg liszt
5 dkg aprószemű zabpehely
1 kicsi tojás
csipet fahéj
6 gr sütőpor

a töltéshez:

20 dkg krémsajt
3 dkg porcukor
1 tk. vaníliakivonat
egy citrom reszelt héja

DSC 0049
Fotó: Piszke
  1. A kekszhez a vajat és a cukrot habosra keverjük,hozzákeverjük a tojást is.
  2. A többi hozzávalót külön jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire, nagyobb távolságra egymástól nedves kézzel diónyi gombócokat rakunk a tésztából, picit ellapítjuk.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, míg a széle aranybarna lesz.
  5. Pár percig a sütőlapon pihentetjük, majd rácson hűtjük ki.
  6. A töltelék hozzávalóit kézi mixerrel habosra keverjük, ezzel ragasztjuk össze a kihűlt kekszeket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FILMVILÁG Jó utat, Sir Roger!

Mindenkit meghódított közvetlenségével, csibészes mosolyával, sztárallűröktől mentes, sziporkázó személyiségével. Jellegzetes angol humora, beszólásai az évek folyamán szállóigévé váltak.

NÖVÉNYEK 5 növény, amik imádják a fürdőszobádat

Ha ezek közül választasz, akkor biztosan sikerül hosszú távra becsempészned a természetet a fürdőszobádba!

MÁS TÉSZTA Zseniális: pizzafalatok a jégkockatartóból

Ezzel a trükkel isteni kaját varázsolhatsz bármilyen bulira, de persze vacsorára is jó lesz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta