Zanza!

Ízében a sajttortához közelít ez a keksz: vékony - és  ha rögtön fel is faljuk - ropogós tésztakorongból mindjárt kettő, és közöttük könnyű citromos töltelék. Egy-két óra múlva  inkább majszolós, puha, kényeztető falat a hosszú télvégi munkahét után.

DSC 0018
Fotó: Piszke

Hozzávalók: (kb.10 nagyméretű töltött kekszhez)

10 dkg nádcukor
7 dkg puha  vaj
7 dkg liszt
5 dkg aprószemű zabpehely
1 kicsi tojás
csipet fahéj
6 gr sütőpor

a töltéshez:

20 dkg krémsajt
3 dkg porcukor
1 tk. vaníliakivonat
egy citrom reszelt héja

DSC 0049
Fotó: Piszke
  1. A kekszhez a vajat és a cukrot habosra keverjük,hozzákeverjük a tojást is.
  2. A többi hozzávalót külön jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire, nagyobb távolságra egymástól nedves kézzel diónyi gombócokat rakunk a tésztából, picit ellapítjuk.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, míg a széle aranybarna lesz.
  5. Pár percig a sütőlapon pihentetjük, majd rácson hűtjük ki.
  6. A töltelék hozzávalóit kézi mixerrel habosra keverjük, ezzel ragasztjuk össze a kihűlt kekszeket.
Blogmustra