OFFLINE

Online életünk alapján készít ruhát egy új alkalmazás

2017. február 11., szombat 14:54

A Google és a svéd Ivyrevel márka közös prezentációjával durrantották be a 2017-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathetet New Yorkban. Az összeborulás azért került reflektorfénybe, mert egy olyan, Data Dress névre keresztelt, androidos eszközökön fogható alkalmazást dobtak össze, ami adatokat gyűjt az online tevékenységeinkről, majd a begyűjtött infók alapján egy egyedi, ránk szabott ruhatervvel rukkol elő.

Időjárási viszonyokat és étkezési szokásokat is képes figyelembe venni.
Időjárási viszonyokat és étkezési szokásokat is képes figyelembe venni.
Fotó: ivyrevel.com

Elsőre ijesztően hangzik, hogy van egy alkalmazás, ami figyel minket, és annak tudatában, hogy mit szeretünk enni-inni, hova járunk szórakozni vagy mit sportolunk, egy héten belül egy algoritmus alapján létrehoz egy ruhakoncepciót, amit megfizethető áron, 99 dollárért, kb.28.690 forintért be is rendelhetünk, ha akarunk. A projektet olyan jól menő vállalkozások finanszírozták, mint a H&M vagy a Paypal – írja az Adweek.com.

“Ez a technológia tudja, hogy mi foglalkoztat téged. Tudja, hogy mit szeretsz csinálni vagy hogy milyen helyekre szeretsz járni” – mondja Kenza Zouiten, az Ivyrevel társalapítója. A márka egyébként kíváncsi a véleményünkre, ide kattintva ön is feliratkozhat, ha ki szeretné próbálni a divatvilágot megcélzó alkalmazást. Persze nem ez az első “okosruha” a világon, az elmúlt években próbálkoztak már napelemes pulóverrel, telefontöltős táskával és robotruhával is betörni a több milliárd dolláros, de annál finnyásabb piacra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta