OFFLINE

Így hordja a bokacsizmát!

2017. február 1., szerda 14:22

Nemcsak fehér színben menő a téli szezonban a bokacsizma, hanem bársony, metálfényű-és kígyóbőr verzióban is. A mutatós lábbeli azonban nem feltétlenül olyan kényelmes, mint a szintén trendi torna- vagy telitalpú cipő és persze van egy-két szabály is, amit nem árt betartani, ha kényelmesen és divatosan szeretnénk hordani az örökzöld fazont. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen trükköket érdemes bevetni!

1. Vegyen egy fél mérettel nagyobbat

A bokacsizmák sajnos keskenyebbek, mint a tűsarkú cipők, ezért ajánlott ezekből legalább egy fél mérettel nagyobbat venni és talpbetéttel biztosítani a maximális kényelmet. A PureWow.com szerint azzal is ki tudjuk védeni a szűk orrú, magassarkú bokacsizma okozta fájdalmakat, ha leragasztjuk a harmadik és a negyedik lábujjunkat és adunk egy extra párnázottságot a talpunk elülső felének, mivel egyes elméletek szerint azért fáj a lábunk a magassarkúban, mert a két lábujj között található idegre nyomás nehezedik, ami megnehezíti, hogy fesztelenül tipegjünk a lábbeliben. 

2. Menjen rá a vaskosabb sarkakra!

A vékony sarkon nehezebb egyensúlyozni, a vastag sarok nagyobb stabilitást ad, kényelmesebb viselet hosszútávon. Szerencsére divatban vannak a rocksztáros bokacsizmák is, aminek köszönhetően szinte bárhol be lehet szerezni egy stabilabb sarkú, hétköznapokban is bevethető cipőt a szezonban.

3. Cserélje le titokzoknira a sportzoknit

Bár az idei szezonban szinte mindent fehér sportzoknival kombinálunk, sőt még a bokacsizmára is ráhúzzuk azt, azért próbáljon elvonatkoztatni az aktuális trendektől és a hideg ellenére viselje elegánsabban bokacsizmáját. Harisnya fölé is húzzon pamutzoknit, mert így kevésbé csúszkál a lába a csizmában!

4. Villantsa ki a lábát

Ha sikerült lebeszélni az elcsépelt sportzokniról, akkor arról sem lesz nehéz meggyőzni, hogy tűrje fel a farmer szárát és hagyjon egy kis helyet a bokacsizma és a farmer között. Meglátja, hogy milyen elegáns és modern hatást kelt így az aznapi szerelése.

5. Hordjon bokacsizmát a balerinacipő helyett

Az idei és a következő szezonban is ciki lesz lapos balerinacipővel kombinálni a harisnyával felvett miniruhát. Legyen bátor és cserélje le bokacsizmára vagy bakancsra a jól bevált fazont!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta