A 80-as éveket majmoljuk 2017-ben

Azt már tudjuk, hogy a lombzöld lesz a 2017-es év színe. A nemzetközi elemzéseket készítő Edited szerint búcsút inthetünk a bohém hippicuccoknak, mivel a divatipar inkább a 80-as évek felé fordult és olyan témákból inspirálódott, mint például az évtized legmeghatározóbb filmjeiért felelős John Hughes (Reszkessetek betörők, Családi vakáció vagy a Beethoven) munkássága, Jane Fonda Workout fitnesz programja, illetve a Thriller.

마크제이콥스 버전의 MTV! #mjre17 #Repost @themarcjacobs ・・・ Backstage beauties #iwantmymtv #editor_gn

Una foto publicada por W Magazine Korea (@wkorea) el

Elsőként talán Marc Jacobs MTV pulcsikkal megpakolt resort kollekciójában bukkantak fel efféle giccses, nosztalgikus ruhadarabok, majd a következő divathéten már egyértelművé vált, hogy nem ússzuk meg olyan könnyen az infantilis, giccsbe hajló trendet, a lovaglónadrágokat és a fodros ruhákat.

Exclusive @matchesfashion  @numerohommegermany

Una foto publicada por VETEMENTS (@vetements_official) el

“Végtelen lehetőségek vannak a 80-as években. Minden menő volt a zakóktól kezdve a bő irodistapantallón át a vállvillantós és fodros ruhákig és a sportos cuccokig” – áll az Edited jelentésében, amit több mint 520 millió ruha, kiegészítő és cipő elemzése alapján készítettek el, és amihez olyan butikoktól kértek be adatokat, mint az Asos, a Net-a-Porter vagy a Topshop.

Wavy Fit** Photo Credit: @ifayfu #FashionSocietyWorldWide Dont Forget To Tag Us For Features

Una foto publicada por Fashion Society World Wide (@fashionsocietyww) el

“Az olyan mikrotrendek is divatba jönnek, mint a személyre szabottnak tűnő hímzett vagy applikált farmerek, a rajongói pólók, fodrok, feltűnő vállmegoldások és a lovaglónadrágok” – állítja az Edited, mely szerint a divatra várhatóan nagy hatással lesz a Stranger Things című sorozat júliusra várható második évada, ami 1984-ban játszódik majd.

@matchesfashion

Una foto publicada por VETEMENTS (@vetements_official) el

A nyolcvanas évektől eltekintve előreláthatólag divatba jön a dekonstruált nadrág, az utcagyerekes viselet (különösen a márkák logóival ellátott és szlogenes kapucnis pulcsik), a fűző, a bokaverdeső trapéz nadrág, a vállvillantós felső, a felvarrók, hímzések, a gyárilag lestrapált pólók és a sportos szerelések. Ezzel a szemben a férfiak várhatóan a 90-as évek stílusa szerint fognak öltözködni az idei évben.

Az Edited a 2016-os év legkelendőbb termékeiről is készített összeállítást, miszerint a bomberdzseki volt az év legmenőbb terméke. Az elmúlt 12 hónapban ugyanis több mint 61 ezer féle férfi, női és gyerek bomber készült csak az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Az elemzők szerint a kiskereskedők megérezték a bomberhullámot és ennek tudatában árazták be modelljeiket. Egy átlagos női bomber ára 25 dollárra, 7300 forintra esett vissza 2016-ra, míg egy ilyen kabátért 2015-ben akár 129-105 dollárt (kb.38.100-31.000 forint) is elkértek.

@vanravenstein

Una foto publicada por VETEMENTS (@vetements_official) el

Oszd meg másokkal is!
Mustra