Megvette a luxustáskát, visszavitte a hamisítványt

A 41 éves Praepitcha Smatsorabudh két év letöltendő börtönbüntetést kapott, miután évekig verte át a legnagyobb boltokat azzal, hogy méregdrága luxustáskákat vásárolt, majd azok hamis verzióját visszavitte a boltba és visszakérte a pénzt. Az eredeti táskákat pedig vagy megtartotta, vagy eladta őket az Ebayen, később pedig saját Instagram oldalán. Az ügyészek szerint ezzel nagyjából egymillió dollárt, azaz 300 millió forintot keresett a virginiai nő. 

Reminder of Vegas Trip

Rich Girl's Collection (@richgirlscollection) által közzétett fénykép,

Az egyébként alsó tagozatos tanárként dolgozó Smatsorabudh különböző T.J. Maxx és Neimann Marcus üzletekből vásárolgatott, hogy ne legyen feltűnő, így több mint 60 helyről szerezte be a táskákat 12 államból és 16 bankkártyát használt. Az ügyészek szerint egy ponton ő volt a T.J. Maxx legnagyobb ügyfele és több mint 226 hamis Gucci, Fendi, Céline, Balenciaga, Yves Saint Laurent és Hermés táskákat vitt vissza, amiket Kínából és Hongkongból csempészett az országba. Az eredeti táskák egy részét eladta, volt amelyiket több mint 2000 dollárért, de azért elég sokat megtartott magának is,sőt vett egy Lexust, első osztályon repülgetett például Miamiba és Las Vegasba, ahol luxusszállodákban szállt meg, hiszen a táskákhoz ez az életszínvonal passzolt. 

A hatóságok 2015-ben kezdték megfigyelni a nőt, majd a Belbiztonsági Minésztérium vámügyekkel is foglalkozó szervezetének egyik nyomozója egy táskát vásárolt a nőtől, amit egészen a T.J. Maxx áruházig vissza tudtak követni, aztán kiderült, hogy a papírok szerint az a táskát már visszavitték, sőt a pénzt is visszakérték érte. A nőnél hamarosan házkutatást tartottak, ahol 572 hamis és eredeti táskát találtak. A nőt augusztusban ítélték el két évre, az ügyében eljáró Gerald Bruce Lee bíró annyit mondott ítélethirdetéskor, hogy bár ügyes, de ez akkor is lopás. "Lopás, de az internet annyi módszert kínál a lopásra. Azt hittem, már láttam az összeset."

Mi csak egyet furcsállunk az egészben: az üzletek nem vették észre a különbséget az eredeti és a hamis termék között? Ez azért több mint vicces, amikor jó hamisítványt már párszáz dollárért kapni, a valódi luxustáskákat meg inkább 1000-2000 dollár körüli áron adják. Plusz: mi lesz azokkal a vevőkkel, akik jóhiszeműen megvették a hamis táskát a luxusüzletekben? Ők az egész ügy igazi vesztesei. Vagy ön szerint nem? Ha tud angolul és beszállna némi erkölcsi vitába, a nő Instagramján megteheti, az utolsó táskás képek alatt ugyanis másról sincs szó, csak arról, hogy ez most pofátlan lopás-e vagy inkább ügyes húzás, aminek rossz lett a vége.

Mit gondol erről a csalásról?

Oszd meg másokkal is!
Mustra