OFFLINE

Desszert bűntudat nélkül: vaníliás kókuszkém

2017. január 17., kedd 19:06

Új év, új fogadalmak, karácsonyi túlevés… Ugye ismerős? Ezen felbuzdulva mutatok egy laktóz- és cukormentes receptet, amit nyugodtan kanalazgathatunk egy kis gyümölccsel.

Az alap a fantasztikus kókuszkrém, amit a kókusz húsából készítenek pépesítéssel. Sűrű, habbá felverhető, helyettesíthető vele a tejszín vagy akár a tejföl is a laktózmentes vagy paleo konyhában. Vízzel hígítva kókusztejet is készíthetünk belőle, de csak az élvezet kedvéért is fogyaszthatjuk!  

Hozzávalók (2 adaghoz)

2 dl kókuszkrém
1 teáskanál édesítő (nálam nyírfaporcukor)
½ vaníliarúd kikapart magjai
3 evőkanál pirított kókuszchips
gránátalma

  1. Az előzetesen alaposan behűtött kókuszkrémet egy műanyag kancsóba teszem. Hozzáadom az édesítőt és a vanília kikapart magjait. Kézi mixer segítségével felverem. Kicsit lágyabb lesz, mint a kemény tejszínhab. Ekkor poharakba adagolom.
  2. Tálalás előtt megszórom a gránátalma magjaival, de választhatunk hozzá ananászt vagy mangót is, sőt isteni a már nálunk is egész sok helyen kapható maracujával is!
  3. Még egy kevés szárazon megpirított kókuszchips, és már kanalazhatjuk is. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta