Zanza!

Új év, új fogadalmak, karácsonyi túlevés… Ugye ismerős? Ezen felbuzdulva mutatok egy laktóz- és cukormentes receptet, amit nyugodtan kanalazgathatunk egy kis gyümölccsel.

vaníliás kókuszhab 1
Fotó: Katuci

Az alap a fantasztikus kókuszkrém, amit a kókusz húsából készítenek pépesítéssel. Sűrű, habbá felverhető, helyettesíthető vele a tejszín vagy akár a tejföl is a laktózmentes vagy paleo konyhában. Vízzel hígítva kókusztejet is készíthetünk belőle, de csak az élvezet kedvéért is fogyaszthatjuk!  

Hozzávalók (2 adaghoz)

2 dl kókuszkrém
1 teáskanál édesítő (nálam nyírfaporcukor)
½ vaníliarúd kikapart magjai
3 evőkanál pirított kókuszchips
gránátalma

  1. Az előzetesen alaposan behűtött kókuszkrémet egy műanyag kancsóba teszem. Hozzáadom az édesítőt és a vanília kikapart magjait. Kézi mixer segítségével felverem. Kicsit lágyabb lesz, mint a kemény tejszínhab. Ekkor poharakba adagolom.
  2. Tálalás előtt megszórom a gránátalma magjaival, de választhatunk hozzá ananászt vagy mangót is, sőt isteni a már nálunk is egész sok helyen kapható maracujával is!
  3. Még egy kevés szárazon megpirított kókuszchips, és már kanalazhatjuk is. 
vaníliás kókuszhab 2
Fotó: Katuci
Blogmustra