Mutatjuk a 2016-os év legjobb táskáit

Bár egy ideig úgy tűnt, hogy nem ússzuk meg az évet hasitasi nélkül, azért a divatházak gondoskodtak róla, hogy legyen miből választani a tavaszi és az őszi szezonban. A Harper's Bazaar összeállítása alapján készítettünk egy listát azokról a dizájnertáskákról, amik a legfelkapottabb formáknak számítottak 2016-ban. A hajtás után mutatjuk, hogy melyik Gucci, Louis Vuitton és Chanel kiegészítő volt a divatrajongók kedvence!

1. Fekete nylon hátizsák

A színésznővé avanzsált brit modell, Cara Delevingne kezéből szinte ki sem lehetett durrantani a monogramos Burberry hátizsákot 2016-ban, aminek hatására számos ilyen hátizsák bukkant fel a divathéten lőtt utcai divatfotókon és újragondolt formában megjelent a fast-fashion boltok kínálatában is.

2. Kerek táska

A klasszikus fazont a Chanel építette be a 2016-os tavaszi-nyári kollekciójába, sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kerek fazon megjelent az utcai divatban is.

3. Logó mánia

Nemcsak a pulóvereken jelentek meg az óriási márkanevek és logók, hanem többek között a Loewének köszönhetően a táskákon is, sőt a divatház táskatervezője a biztonság kedvéért duplán is rátette a márkanevet a kiegészítőre, amiért 1950 dollárt, 573 ezer forint kérnek az üzletekben.

4. Rojtos táskák

A Chloe tervezője idén nemcsak a sportos nadrágokat hozta divatba, de az olyan bohém kiegészítőket sem hagyta ki kollekciójából, mint a hetvenes évek stílusát idéző, színes rojtokkal megbolondított táskák. A szerethető trendet természetesen azonnal felkapták az utcai divatban is.

5. Piercinges táska

Az összeállításból talán ez a punk ihletésű J.W. Anderson táska áll hozzánk a legközelebb. A több színben is kapható fazont olyan trendorientált hírességek is beszerezték idén, mint Taylor Tomassi Hill aki körülbelül 1690 dollárt, 497 ezer forintot csengetett ki érte a butikban.

6. Az új jövevény

Technikailag még nem is kapható Virgil Abloh Off-White-nak tervezett 2017-es tavaszi-nyári táska kollekciója, de hála a márkák “Nézd meg és vedd meg” stratégiájának, néhány türelmetlenebb divatmániás már beszerezte a sárga pántos kiegészítőt.

7. Fehér táska

A Phoebe Philo által vezetett Céline egyik legnépszerűbb táskája a “croissant bag” néven futó minimalista darab, amit leginkább a fekete-fehér ruhatárat favorizáló nők részesítenek előnyben. A mutatós táskáért 1500 dollárt, 440 ezer forintot kérnek a márkánál.

8. Az új klasszikus

A jól kereső divatbloggerek egyik nagy kedvence a Louis Vuitton Lv City Trunk PM névre keresztelt doboztáskája, aminek azért az áránk ledöbbenttünk, 6600 dollárt, 1,9 millió forintot kérnek érte a luxusmárkánál.

9. Művésszel tervezett táska

Vitathatatlanul a szezon egyik legnagyobb slágere volt ez a Real feliratos Gucci táska, amit a brooklyni művésszel, Trouble Andrew-val aka GucciGhost-tal tervezett meg az olasz márka és amit Rihannától kezdve az ismertebb Instacelebekig már mindenki unalomig hordott 2016-ban.

10. Szíj Melinda szatyor

Demna Gvasalia a Balenciagának tervezett első kollekciójába építette be a piacra vagy mosodába járós táska luxusított, bőrből készült változatát, amit hazánkban csak Szíj Melinda szatyorként emlegetünk. A párizsi nők új kedvencéért mérettől függően 1495-1695 dollárt, 451-471 ezer forintot kérnek a márkánál.

11. Prada táska

Az olasz divatháznál egyértelműen a Pionniére fantázianéven futó válltáska volt a népszerű, a klasszikus forma ugyanis szinte a legtöbb jelentős eseményen felbukkant 2016-ban. A Prada logóval ellátott luxustáskáért 1170 dollárt, kb.344 ezer forintot kérnek a márkaboltokban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek