OFFLINE

Bulikaja: sajtos mártogatós tortillához

2016. december 30., péntek 16:31

Szóval vannak azok a bizonyos üveges sajtszószok, amikbe belemárthatjuk a kis tortilla chipseket. Ilyet néhány perc munkával otthon is készíthet, ez pedig garantáltan nem fog semmiféle műanyag vackot vagy színezéket tartalmazni.

A megmaradt sajtkrémet újra felmelegítve ismét folyóssá teheti, vagy hidegen kenyérre is kenheti. 

Hozzávalók

15 dkg vörös cheddar
12,5 dkg mascarpone
1 dl creme fraiche (a lidlben már kapható, de akár tejfölre is cserélheti)
fűszerek ízlés szerint (chili, füstölt paprika, újhagyma, snidling…)

  1. A cheddart lereszeljük, és egy mikrózható tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a krémsajtot, a fűszereket és a creme faiche-t (a tejfölhöz hasonlít, de nem savanyú, tejföllel helyettesítheti).
  3. A tálat 4-5 percre mikróba tesszük, közben kétszer-háromszor átkeverjük. Addig melegítjük, míg egybeolvad, és folyóssá válik.
  4. Azonnal tálalhatjuk is tortilla chips-szel.
  5. A maradék szószt felmelegítve újra mártogathatja is! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta