Gyors sós szilveszterre: pesztós sajtkockák

Tökéletes vendégváró falatok, de iskolaidőben az uzsonnás dobozba is mehet belőle. Gyorsan elkészül, és mindenki szeretni fogja!

pesztós sajtkockák
Katuci

Hozzávalók (2 tepsihez)

20 dkg vaj
5 dkg bazsalikompesztó
20 dkg karakteres kemény sajt (pl. juh, kecske, de a grana padano is jó)
27,5 dkg liszt
1 evőkanál só
1 tojás
1 nagy marék magkeverék

  1. A vajat felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pesztót, a nagyon finomra reszelt sajtot, a lisztet és a sót.
  2. Az egészet alaposan összedolgozzuk kézzel vagy késes robotgéppel.
  3. A tésztát műanyag fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőben pihentetjük. (Természetesen 1-2 napig is otthagyhatjuk.)
  4. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tetejét vékonyan megkenjük elhabart tojással, és megszórjuk a magokkal.
  6. Pizza- vagy derelyevágó segítségével nagyjából 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.
  7. A sajtkockákat sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt aranysárgára sütjük.  
Oszd meg másokkal is!
Mustra