OFFLINE

Gyors sós szilveszterre: pesztós sajtkockák

2016. december 29., csütörtök 16:50

Tökéletes vendégváró falatok, de iskolaidőben az uzsonnás dobozba is mehet belőle. Gyorsan elkészül, és mindenki szeretni fogja!

Hozzávalók (2 tepsihez)

20 dkg vaj
5 dkg bazsalikompesztó
20 dkg karakteres kemény sajt (pl. juh, kecske, de a grana padano is jó)
27,5 dkg liszt
1 evőkanál só
1 tojás
1 nagy marék magkeverék

  1. A vajat felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pesztót, a nagyon finomra reszelt sajtot, a lisztet és a sót.
  2. Az egészet alaposan összedolgozzuk kézzel vagy késes robotgéppel.
  3. A tésztát műanyag fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőben pihentetjük. (Természetesen 1-2 napig is otthagyhatjuk.)
  4. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tetejét vékonyan megkenjük elhabart tojással, és megszórjuk a magokkal.
  6. Pizza- vagy derelyevágó segítségével nagyjából 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.
  7. A sajtkockákat sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt aranysárgára sütjük.  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta