OFFLINE

Nem a méret a lényeg!

2016. december 20., kedd 15:33

Nem a méret a lényeg! Legalábbis nem a ruhaméret. Mert az csalóka lehet, és általában azt sulykolja, hogy csak a modellalkat a tökéletes. Erre jött rá egy árva és félárva, tinédzserkorú lányokkal foglalkozó ifjúságvédelmi szervezet munkatársa, Deena Shoemaker. A kansasi Youth Horizons táborvezetőjeként és életmódtanácsadó mentoraként dolgozó, 27 éves nő legutóbbi felháborodott Facebook-bejegyzését a legmenőbb XX. századi napilapokkal vetekedő népszerűségű Huffington Post is megosztotta.

Leginkább azon akadt ki, hogy a fiatal lányok, akikkel nap mint nap találkozik, folyamatosa azt látják a médiában és a rájuk ömlő reklámokban, hogy a 4-es amerikai nadrágméret a legmenőbb, mert az egészségtudatos, szép nők hordanak ilyeneket. Shoemaker fogta magát, és végignézett a ruhatárán: 5-östől 12-es méretig  mindenféle nadrágot talált.

Shoemaker amiatt is dühös, mert az Egyesült Államokban ha valaki 9 és 16 közötti méretű nadrágot hord, akkor az illető már a plus size kategóriába esik a népszerű divatmagazinok cikkei alapján. Szerinte viszont ez a divat által mesterségesen gerjesztett testképzavaros állapot tarthatatlan, és mindenkinek jól kellene éreznie magát a bőrében, nadrágmérettől függetlenül.

Természetesen a bejegyzés elsöprős sikert aratott: jelenleg 50 ezer like-nál és 82 ezres megosztásnál tart. Shoemaker maga sem gondolta volna, hogy ennyire népszerű lesz, de most már kifejezetten büszke arra, hogy felfigyeltek a divatipart ostorozó szavaira, és lesznek olyan tinilányok, akikhez így elér az üzenete.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta