OFFLINE

Mi az a lyukas rombusz a hátizsákok elején?

2016. december 19., hétfő 08:21

Malacorrnak is nevezik angolul azt a furcsa bőrből vagy műbőrből készült, két lyukkal ellátott rombuszt, amit sok hátizsák elejére varrnak. Nem tűnik túl hasznos dolognak, inkább valami furcsa dizájnelem, de annak meg nem valami mutatós. Ha eddig még el se tudta képzelni, miről beszélünk, ez az, erről, ezen a zsákon három is van belőle, az egyiken át van fűzve egy pén, a másik kettő a táska lenti részén látható:

Hogy mégis mire valók ezek a díszítőelemmé avanzsált korongok? A Carryology.com szerzője szerint hagyományosan funkcionális feladatot láttak el, a profi hegymászók és túrázók például erre a strapabíró bőrdarabra csatolták fel a hevedereket, karabinereket, illetve késtokokat. A szakemberek később rájöttek, hogyha műbőrre vagy más rugalmas, de erős anyagra cserélik le a bőrt, az a prototípusnál jóval időjárásállóbb, aminek köszönhetően napjainkban már csak egy olyan plusz elem, amit a hipsztereknek, a retro és vintage stílus virágzásának, illetve az aktuális táskatrendeknek tudhatunk be, mivel talán sosem volt ennyire divatos hátizsákot cipelni, mint napjainkban.

A nosztalgikus forma 2009 körül robbant be az iskolatáskadivatba és azóta is töretlenül népszerű, beépítette kollekciójába többek között a Jansport, az Up There, míg a Topo Design nemcsak hátizsákokra, de túrázó- és utazótáskára is ráapplikálta a menővé vált malacorrot. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen formában van jelen a hegymászóktól megirigyelt forma a divatban!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta