Íme egy szépségtrükk, ami elég veszélyes is lehet

Mostanában nagy divatja van a folyékony ajakrúzsoknak (liquid lipstick), amiket a hagyományos rúzsoknál sokkal egyszerűbben lehet felvinni az ajkakra. Egy problémájuk van viszont, hogy elég borsos tud lenni az áruk, ezért a szépségtippekre fogékony beauty bloggerek mindenféle technikákat kitaláltak arra, hogyan lehet házilag ilyen krémeket előállítani.

A lenti videóban egy Zohra nevű sminkes instavideóját láthatjuk arról, hogyan csinál pár perc alatt némi alapozóból és hagyományos rúzsból folyékony rúzst, amit aztán egy fecskendővel egy megfelelő tubusba tölt, és kezdődhet is a divatos rúzsozás!

A trükk viszont annak ellenére, hogy elég egyszerű és meggyőző eredményt hoz, könnyen veszélyes is lehet.

"Nem véletlenül vannak különféle biztonsági kategóriái a szépészeti termékeknek, vannak szabályozások. Ha valaki DIY termékeket használ egyszer-kétszer, az valószínűleg nem okoz problémát, de senki sem ismeri az ilyen termékek hosszú távú hatásait. Nagyon vigyázni kell az ilyen DIY-krémekkel, mivel a felvitt rúzst akár le is nyelhetjük. Nem ismerjük eléggé az ilyen termékeket, nincsenek laborkörülmények között tesztelve" - mondta az Allure-nek egy kozmetikai kémikus, Ginger King.

A problémát az okozza, hogy a rúzsokat úgy készítik, hogy ugyan nem tanácsos, de nem okoznak problémát, ha valaki a szervezetébe juttat belőle azzal, hogy az ajka belső felére is rak rúzst, vagy ha véletlenül lenyel egy kis darabot. Az arc- és kézkrémeknek viszont az előírások szerint nem kell ennek a kitételnek megfelelniük, ezeket nem úgy tervezik, hogy előfordulhat, hogy valaki lenyeli őket.

A kémikus azt tanácsolja, hogy ha mindenképpen ilyen DIY rúzst akarunk használni, akkor ügyeljünk rá, hogy biztosan csak az ajkunk külső részére vigyük fel. Egyébként nem mindegyik folyékony rúzsért kell sokezer forintot kifizetni, a drogériák sajátmárkás termékei között is találhatunk folyékony rúzsokat, amikért jellemzően nem kérnek többet párszáz forintnál, annyit pedig mindenképpen megér a biztonságunk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek