Három dimenziós kalocsais ruhával sokkol Miss Universe Hungary

Eddig is nagyon erősek voltak a szépségversenyek magyar nemzeti ruhái, rendre be is számoltunk róluk: legutóbb Bélavári Zita alkotásait szemléztük a Magyarország Szépéről, de ez most más. Vajna Tímea Miss Universe Hungaryjáról van szó, melyen hiába nem akarta, mégis kalocsai lett a ruha alapmotívuma. A 3 dimenziós ruháé (a 2 dimenziós vajon ilyen?), melyet Merő Péter tervezett és melyben Bódizs Veronika fogja képviselni Magyarországot a világversenyen.

A ruha a próbababán nem mutat sehogy, de a szépségkirálynőn már jobban kiadja, hogy a tervező az áttetsző nemzetközi trendeket kívánta követni a piros estélyivel. A ruhához leírása is tartozik Vajna Tímea Facebookján, mely úgy szól, hogy egy Insta-divatblogger is megirigyelhetné: "A ruha alapja piros tüll. Az alap koncepció egy most igazán trendi transparent estélyi megalkotása volt. A magyar népi hímzés egyik leghíresebb és legelterjedtebb mintáját, a kalocsai mintát vettük alapul. Ötvözve a világhírű kalocsai pirospaprikával. Ezeket felnagyítva használtuk, hogy egy modern lookot kapjunk végeredményének. A mintákat először flokkból vágattuk ki. Ezt préseltük a tüll alapra, hogy megadja a határozott vonalakat, illetve megerősítse a varrás alatt az anyagot. Ugyan ezt a mintát 16/32 réteg tüllből egyesével ismét kivágtuk, hogy a tüll rétegekkel elérjük a 3D hatást. A ruhát több mint 5000 Swarovski kristály díszíti. A szárny alapja is a kalocsai minta nagy virágja. Ezt lézerrel vágattuk piros plexiből, amit 1500 csillámmal bevont paprika díszit. A ruha, párta, illetve szárny elkészülése több mint 250 munkaórát vesz igénybe, amit 4 ember végez egyszerre" – áll Vajnáné oldalán.

Mi leginkább a túlburjánzó jelzőt használnánk a három dimenziós óriáskalocsai jelmezre, melynek a fejdísszel együtt már igazi Cosplay hangulata van, de ha önnek tetszik a vörös szett, mely sajnos elnyomja viselője előnyös részeit, akkor ne a cikit nyomkodja alábbi sávon, hanem a menőt!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1885) (2342) Ciki!
Mustra