OFFLINE

Magyar éttermek is szerepelnek a világ legjobbjai között

2016. december 9., péntek 14:10

Összesen négy hazai étterem került fel a La Liste nevű gasztronómia listára, ami azért igazán nagy szó, mert igen nagy merítésből dolgoznak. A pontszámokat ugyanis 400 éttermikalauz és -kiadvány értékelései alapján számolják ki a megbízhatóságuknak megfelelően, és persze a hétköznapi vendégek internetes véleményeit is figyelembe veszik. (Ha mélyrehatóbban érdekli a módszer, itt olvashat utána!)

A maximális pontszám 100, amiből az Onyx 84,75-öt, a Costes 84,50-et, az Anyukám mondta 83,75-öt, az Olimpia étterem pedig 93,50-et kapott. A neveken nyilván nem lepődött meg senki, az Onyx és a Costes is Michelin-csillagos étterem, a többiekkel is rendre találkozni olyan gyűjtésekben, ahol a gasztronómia élvonaláról van szó. 

A budapesti Onyx
A budapesti Onyx
Fotó: onyxrestaurant.hu

És, világszerte ki a három legjobb? Íme:

1. Guy Savoy, Franciaország - 99,75 pont

2. Kyoaji, Japán - 99,50

3. Le Bernardin, Egyesült Államok - 99,50 pont

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta