OFFLINE

"Igazán szépnek éreztem magam!"

2016. december 7., szerda 18:30

Vörös szőnyegen vonultak azok a látássérült modellek, akik részt vettek a Baráthegyi Kutyaiskola és Magyarország első vakvezető kutyás divatbemutatóján. A divatbemutató ruhapróbáján már jártunk és beszélgettünk is modellel és tervezővel is, így nem volt kérdés, hogy mi is ott leszünk a finálén. A Tappancs és Tűsarok divatbemutatóhoz, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kezdeményezéséhez az ANNAEVAArtistaFibulaRomani Design, és Jelmez-Art tervezői csatlakoztak, hogy igazán egyedi és hordható ruhákkal jelenjenek meg a kifutón. A kutyák sem maradnak divatos darab nélkül, pórázaikat a Sixfeet dog design biztosította. 

A helyszínre belépve egyből már kutyusok tolongtak az ajtóban, míg a gazdik már fent készülődtek. Megkérdeztem a modelleket, hogyan érzik magukat, és a válasz rendszerint az volt, hogy igen, nagyon izgulnak. Az esemény egy zongorajátékkal kezdődött, amit szintén egy látássérült fiú szolgáltatott.

A modellek egy kísérővel, illetve a kutyatársukkal vonultak a kifutón. A vakvezető kutyák nagyon jól viselkedtek, bár látni lehetett, hogy átragadt rájuk a gazdik izgatottsága, így a fegyelmük lazult kicsit, de elég volt figyelmeztetni őket, és ismét a feladatukra koncentráltak.

A modellek nagyon jól érezték magukat, és nagyon fontosnak tartják, hogy ez a kezdeményezés elindult. Vincze Zsuzsi 9 éve veszítette el a látását egy súlyos betegség következtében, neki az Artista tervezte a ruháját. "Imádtam mindent! A bemutatót is és azt is, amikor Katinál, az Artista egyik tervezőjénél is vendégeskedtem. Az én elképzelésemnek és amire én vágytam abszolút megfelelt ez a ruha, ez varázslat! Nagyon tetszik, hogy a táskámnak a formája és motívumai visszaköszönnek a ruhámban. Egyszerűen imádom ezt az összeállítást! Remélem nagyon pozitív és informatív az üzenete ennek a kezdeményezésnek, mivel nagyon fontos számunkra is, hogy szépek legyünk!" - meséli Zsuzsi.

A divattervezők örültek a kezdeményezésnek, és fontosnak tartják, hogy márkájukkal egy ilyen cél mellé álljanak. "Nagyon érdekes feladatnak tartottam, nem is tudtam, miről lesz szó, egészen addig, amíg Zsuzsi fel nem jött a showroomba. Igazából semmit nem kellett neki magyaráznom a ruhával kapcsolatban, mert ahogy végigtapogatott a ruhákon, már tudta, hogy milyen darab van rajta: érezte az anyagokat, a faktúrákat még a háromszög alakú betéteket is, mintha a kezével látná a ruhát" - meséli a kezdeteket Imre Kati, az Artista egyik tervezője, akik szintén csatlakoztak a kezdeményezéshez. "Nagyon érdekes dolog ez, mert annak ellenére, hogy nem látnak, ők nők, és ahogy Zsuzsi is elmondta, ugyanúgy éreznek és ugyanúgy igényük van rá, hogy nagyon jól nézzenek ki."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta