Pénteki süti: duplacsokis ujjbegy-sütik

Zanza!

A csokis kekszeknél csak a csokikrémes csokis kekszek jobbak. Ezeket itt  pedig nem kell kenegetni, szaggatni, ragasztgatni: a gyors gombócozás után a kisült kekszekbe már kanalazhatjuk is a tejszínes csokikrémet.

DSC 0118 (1)
Fotó: Piszke

A tésztában lévő mandula (vagy más csonthéjas) miatt a kekszek nem száradnak ki szobahőmérsékleten sem, a csokikrém pedig krémes, de kicsit szilárdul majd, nem lesz folyós - bár egy ilyen gombócka alig egy harapás, az sem lenne baj...

Hozzávalók: (20-24 darabhoz)

12 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 dkg holland típusú kakaó
fél kk. só
6 dkg darált mandula (használhatunk diót vagy mogyorót is)
12 dkg liszt
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé

  1. A vajat és a porcukrot habosra keverjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaót, a sót, és a mandulát.
  3. Kézzel gyorsan összegyúrjuk és a tésztát két, kb. 2 cm átmérőjű rúddá formázzuk.
  4. 30 percre hűtőbe rakjuk, majd kb. egycentis szeletekre vágjuk, a szeleteket gombóccá formáljuk.
  5. A gombóckák közepébe egy fakanál végével - vagy az ujjunkkal - lyukat fúrunk.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12-15 percig sütjük.
  7. A tejszínt felforrósítjuk, az apróra tördelt csokira öntjük, 3 perc után egy villával gyors mozdulatokkal simára és fényesre keverjük, a sütikbe töltjük.
DSC 0123
Fotó: Piszke
Blogmustra