A hazug szépségiparról posztol a modell

A 19 éves osztrák modell, Jazz Eger missziónak tekinti, hogy instagramposztjain keresztül felhívja a figyelmet a szépségipar súlyos hazugságaira - számolt be róla a Daily Mail. Jazz Eger 13 éves kora óta modellkedik, részt vett a német Next Top Model Showban, és döntős volt az Elit Model Look-ban. De a 19 éves lány – aki most Londonban él – az emberek tudomására szeretné hozni, mi folyik valójában a színfalak mögött. Mindenről beszél az alvásmegvonástól a fogyáskényszerig. Posztjai alatt rendszeresen őszinte kommentekben írja meg a valóságot #truthbehindthisshot hashtaggel, leginkább az ügynökeiről és a „nyomorult stylistjairól” szólva.

Kedden posztolt egy fekete-fehér szelfit az Instagramra, amihez azt írta: „Ma egyedül azért vagyok itt az Instagramon, mert a castingigazgatók elkezdték kérdezgetni, hány követőm van. Elég sok van, úgyhogy majd megfontolják, hogy alkalmaznak-e”. Jazz-nek majdnem 11.000 követője van és azt reméli, hogy a posztjaival növelni tudja a nők testi komfortérzetét.

A fiatal modell írt már arról, hogyan öntötték le festékkel, hogyan szerkesztették meg egyenetlen fogait, mennyire elégedetlen volt az orrával az egyik képen, és arról is, hogy az egyik fotózásért neki kellett fizetnie, nem ő kapott fizetést. Az egyik posztjában azt írta, az ügynöke azt mondta neki, túl széles a csípője és fogynia kellene, hogy legyen esélye részt venni a London Fashion Week-en. Teljes alakos tükörszelfijén pedig azt írja: ”15 percbe telt, mire megcsináltam ezt a fotót, hogy vékonynak tűnjenek a lábaim. A végén már majdnem leesetem az ágyról, annyira a szélén ülök”.

OCT. 24 2016//you call the shots babe//I just wanna be yours #vhs (#truthbehindthisshot this took me like 15min to take and I was close to falling off my bed bc I had to make my legs look slim)

J A Z Z E G G E R 🇦🇹🇬🇧 (@jazzegger) által közzétett fénykép,

Egy másik poszt alatt arról ír, hogy hónapokig megvonta magától a cukrot, a sót, a zsírt és az alkoholt, hogy a London Fashion Week-re tiszta legyen a bőre, de ez nem sikerült, úgyhogy a sminkeseknek kellett azt elfedni valahogyan.

Jazz követői nagyon hálásak neki az őszinteségért. Mint mondja, rengeteg üzenetet kap fiatal lányoktól, akik szépségtippeket kérnek tőle és azt kérdezik, hogyan lehet gyorsan lefogyni. „Soha nem adok tanácsokat, csak megkérdezem őket: ha te lennél az egyetlen ember a Földön és senki sem látna, akkor is meg akarnád változtatni a testedet? Gondolom tudod, mi a válasz erre” – mondja ezzel kapcsolatban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra