Barbra Streisand benézte az áttetsző ruhát

Barbra Streisand a W Magazine decemberi címlaplánya, aminek apropóján természetesen interjú is készült a 74 éves, Oscar-, Grammy-, Emmy- és Tony-díjas színésznővel, melyből kiderült, hogy az 1969-es Oscar-gálán viselt ikonikus áttetsző ruhája egyáltalán nem volt szándékosan ennyire feltűnő, mivel Streisandnak fogalma sem volt arról, hogy átlátszik majd az Arnold Scaasi által tervezett nadrágkosztüm.

Furcsa látványt nyújthatott a ruha 1969-ben.
Furcsa látványt nyújthatott a ruha 1969-ben.ABC Photo Archives / Getty Images Hungary

Streisand azt mesélte a lapnak, hogy azon az éjszakán két különböző szett közül választotta ki az áttetsző ruhát, ami manapság már teljesen megszokottnak számít a vörös szőnyeges eseményeken. “Az egyik szép volt, de nagyon konzervatív és aztán ott volt ez a flitterekkel kirakott nadrágkosztüm. Azt gondoltam magamban, hogy majd legközelebb visszafogottabban öltözök fel, ha esetleg ismét Oscar-esélyes leszek” – mondta a színésznő, aki fehér galléros és mandzsettás ruhát szeretett volna az eseményre és az említett ruha enenk a kritériumnak éppen megfelelt. Barbra Streisand egyébként a filmtörténet egyik legnépszerűbb musicale, a Funny Girl miatt vitte haza akkor a díjat, majd nyolc évvel később valóban egy konzervatívabb ruhában vette át a Legjobb eredeti filmzene miatt járó Oscar-díjat.

Azért, hogy fura, hogy nem tűnt fel neki az áttetsző anyag.
Azért, hogy fura, hogy nem tűnt fel neki az áttetsző anyag.Bettmann / Getty Images Hungary

A csillogó pucérruhát készítő kanadai divattervező, Arnold Sacaii neve nem ismeretlen a színésznők és elnökfeleségek körében, ruháit viselte többek között Mamie Eisenhower, Barbara Bush, Hillary Clinton, Laura Bush, Joan Crawford, Ivana Trump, Elizabeth Taylor és Catherine Deneuve is a 20. század második felében.

Egy szál ingben pózol a 74 éves díva a W magazin elején.
Egy szál ingben pózol a 74 éves díva a W magazin elején.Steven Meisel / W Magazine
Oszd meg másokkal is!
Mustra