Röhöghetünk a Guccin, de minek?

Bevalljuk, nekünk az egyik kedvenc szórakozásunk végigpörgetni a Velvet galériáját minden egyes Gucci bemutató után, viszont be kell látnunk, hiába röhögünk a tervező, Alessandro Michele túlzó kifutós szettjein, hatalmas hatással van a divatra, amit csinál. Ha nem is az egész divatra, de Vajna Tímeára és a fast fashionre ebben az őszi-téli szezonban biztosan.

Ha nem is a teljes kollekció, de fontosabb elemei abszolút leszivárogtak az utcai divatba: mit gondol, miért lettek hirtelen annyira menők a hímzett hátú bomberdzsekik? Honnan került elő annyi tigris? És a fémes szoknyák? Nem feltétlenül a Zara és H&M tervezőinek fejéből pattantak ki ezek az ötletek pont most, de persze ezt sem zárhatjuk ki, hisz nyilván ők is követik a nagy trendelőrejelző cégek jóslatait.

Persze nem mindenről Alessandro Michele tehet, amit a fast fashion üzletekben látunk, például a felvarrós farmereket és játékos kistáskákat nem varrnánk a nyakába, de amikor ilyen próbababák jönnek velünk szembe egy üzletben, akkor nehéz lenne tagadni, hogy a jóízűen körberöhögött Gucci bemutatónak komoly hatása van arra, mit viselünk:

Az egyik legfeltűnőbb trend, amiről azt gondoljuk, a Gucci kifutóról került a boltokba, a fémes szoknyáké: a Zarában többféle ezüst szoknyát is lehet kapni a szezonban, de a többi márka is tart készleten pár fémes, pliszírozott darabot. Azt, hogy ezeket kifejezetten menő pulóverrel, vagy szaténos bomberdzsekivel párosítani, szintén a Guccinál láttuk először – ha ön másnál előbb látta, írja meg nekünk!

A Gucci azonban nem csak a cicanyomatos, hangsúlyos passzéval ellátott pulóverek és dzsekik formájában van jelen a hétköznapjainkban, a cipődivatra is hatott: kényelmetlen és unpraktikus keresztpántos papucsokat, szintén kényelmetlen, fémes, nagyisarkú körömcipőket és undorító, műszőrmés félcipőket látunk lépten-nyomon – egyelőre csak a polcokon, kíváncsiak vagyunk, hányan vállalják be ezeket valóban.

A keresztpántos papucscipőt nyilván nem Michele találta fel, de miért pont most jönnek vissz a divatba, pár hónappal azután, hogy a Guccinál láthattuk őket? A szőrmés bélésű papucsról egyébként végképp nem gondoltuk volna, hogy leszivárog a fast fashion boltok szintjére, de ebben is tévedtünk – elég nagy sikernek tűnik a férfias fazon. A tigrises és madaras hímzések népszerűségének kifejezetten örülünk, kíváncsiak vagyunk, meddig maradnak divatban, és drukkolunk, hogy sokáig velünk legyenek még. A leszivárgás egyébként jó dolog: elég kevesen engedhetnék meg maguknak, hogy 3500 dollárért vegyenek ezüst szoknyát, viszont így már párezer forintból remekül feldobhatjuk ruhatárunkat és hangulatunkat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra