Málnás-kakaós villámsüti a hétvégére

Zanza!

Igen, tényleg villámgyorsan összeállítható sütiről van szó: a málnaszemeket (ilyenkor kiolvasztott, lecsöpögtetett mirelit) csak összeforgatjuk egy kevés keményítővel és cukorral, a kakaós morzsaréteg elkészítését az aprítógépre bízzuk, és már sülhet is! 

Málnás crumble1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

Málna helyett bármilyen szezonális bogyós gyümölccsel, vagy kiolvasztott fagyasztottal is isteni lesz!  

Hozzávalók egy nagy kerámia piteformához vagy 8 kicsi szufléformához:

Málnás réteg:

300 g málna 
1 ek. kukorciakeményítő
2 ek. nádcukor

Morzsa:

100 g liszt (mi most zabpehelylisztet használtunk) 
40 g zabpehely
10 g holland kakaópor
80 g nádcukor  
100 g hideg vaj
1 kk. sütőpor
1 csapott kk. őrölt fahéj  
egy csipet só 

1. A málnaszemeket összeforgatjuk a keményítővel és a cukorral, majd elterítjük a piteforma aljában vagy szétosztjuk a kicsi szufléformákban.

 2. A morzsa összes hozzávalóját egy S-késes aprítógépben morzsásra aprítjuk vagy kézzel elmorzsoljuk. Ha kézzel dolgozunk, igyekezzünk gyors mozdulatokkal elmorzsolni a tésztát, hogy ne kezdjen el olvadni a hideg vaj.

3. A morzsát a málnás rétegen egyenletesen elterítjük a nagy piteformában vagy a kicsi szufléformákban.

4. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Málnás crumble2
Fotó: Ötvös Zsuzsanna
Blogmustra