Vajnáné fánkozója minden közpénzt megér!

Pénteken 10 órakor nyitott meg az Arany János utcában Vajna Tímea legújabb vállalkozása a csodálatos nevű Mr. Funk. Az esemény marketingjét nem bízták a véletlenre, még a TV2 híradója is foglalkozott a témával, persze nyilván csak az esemény hírértéke miatt. Azon is látszik, hogy igazi családi kisvállalkozásról van szó, hogy Vajnáné korábban elárulta: szakácsaik "és Andy közösen alakították ki a receptúrát". 

De ha ez nem lenne elég, ingyen fánkot ígértek minden Facebookos érdeklődőnek és jelentkezőnek, ami nem kis vállalás, mert péntek reggelig 2400-an jelezték érdeklődésüket és 1500-an a részvételt. Mi lesz ebből? Maga alá temeti a fánkozót a roham? Vagy úgy jár Vajna asszony, mint Jamie, akinek a megnyitójára senki nem volt kíváncsi? Elmentünk megnézni.

Jelentjük, Vajnáné is úgy járt, mint Jamie, a megnyitón nem volt egymást tépő tömeg, több újságíró és fotós gyűlt össze az Arany János utcában, mint vásárló, nyitás előtt tíz perccel talán ha húszan állhattak sorban, plusz a médiamunkások. Volt egy ellentüntető is "Vesszen az elit!" feliratokkal, később pedig az MSZP is megjelent, ők "mutyimentes fánk" feliratú dobozokból osztogattak lekváros fánkokat. 

A sorban előttünk álló két lány nem örült a mutyimentes fánknak, azon borongtak, hogy ők "politikamentesen" szerettek volna enni, hogy akkor miért pont ide jöttek, arra már nem derült fény. 

Az ingyen fánk ígéret péntek reggelre már finomodott, ezt posztolták Facebookon:

"Igéretünkhöz híven, ajándék fánkokkal halmozunk el benneteket a következő 2 héten. Azt szeretnénk, hogy mindenki önfeledten élvezhesse a frissen sült finomságokat, így a tumultus elkerülése érdekében, nyitás napján 1350 db fánkot osztunk szét, szombaton és vasárnap pedig naponta 1100 db-ot. De itt nem állunk meg! A következő 2 héten további 500 db fánk landol nálatok naponta, megadott időpontokban. (Célunk, hogy minél többen kóstoljatok, ezért 1főnek 1db ajándék fánk jár. Köszönjük a megértéseteket.)"

200 forint a doboz, 385-415 a fánk

Tömeg híján hamar bejutottunk, vettünk négy fánkot és egy kis dobozt, az egyik fánkot ingyen kaptuk, az volt a belengetett promóciós ajándék, így fizettünk 1415 forintot, 200 volt a négyes csicsadoboz, az olcsóbb fánk 385-be került, a két drágább 415-be. 

Hogy mit kaptunk a pénzünkért? Úgy is mondhatnánk, hogy fánktechnikailag még vezet út fölfelé. Az mindenképpen dicséretes, hogy a fánkok nem olajosak - szemben az osztogatott mutyimentessel, ami amúgy valószínűleg 80 forint volt a Tescóban. A tészta viszont túl lágy, enyhén sületlen érzésű, és a próbált négy ízben egyaránt brutálisan édes. 

Három fős kóstolócsapatunknak a mogyoródarabokkal megszórt tetejű ízlett a legjobban, a csokis vállalható volt, a karamelllás érdektelenül túl édes. A negyediket extra doughnut-nak hívják, fehér cukormázra szórt ezüst golyócskák, a politikailag nem korrekt elemzés szerint pont olyan, mint a tulajdonosnő: kívül csillog és ropogós, belül üres.

Biztosan tudtunk volna okosabban is választani, ha vannak feliratok, hogy melyik milyen ízű és van-e tölteléke, vagy ha az eladók tudták volna az ízeket és az árakat. 

Vicces kis adalék, hogy a bent elhelyezett monitorokon a megadott hashtagekkel posztolt képek azonnal megjelennek, amivel leginkább a Vesszen az elit fickók éltek, bent is az ő képeiket lehetett megcsodálni a monitoron. Ha ön is üzenne valamit a bent sorban állás közben nézelődőknek, a #mrfunk, a #msbagel és a #hellodonut hashtaggel megteheti.

Vajna Tímea nem jelent meg

Vajna Tímea amúgy annyira komolyan veszi a bolt sikerét, hogy a megnyitón ottlétünk alatt (az első fél órában, és a nyitást megelőző 15-20 percben) nem jelent meg, biztosan kifánkozta magát már a VIP-bulin, és különben sem ért még vissza a Mokkából, ahol - meglepetés - szintén a fánkjaival turnézott.

910 ezres dzsekiben bulizott Vajna Tímea

Míg a tömegek számára rendezett megnyitón nem jelent meg az üzletasszony, addig a VIP-megnyitón természetesen ott volt. Nem öltözött alul, mint arról a Dívány beszámolt, egy 2980 eurós, azaz 910 ezer forintos Guccit talált megfelőlenek az alkalomra.

A hírverés már napokkal korábban megkezdődött, szerdán járdalezárós, táncoslányos VIP buliban kóstolhatták a fánkokat a vendégek. Ha ön esetleg nem kedveli a 444 stílusát, viszont szeret olyanokat olvasni, mint "fánkkirálynő" meg "édes falat mennyország", akkor a megnyitóról inkább ezt a riportot olvassa el.

Nem mindenki volt ilyen lelkes a bolt iránt, kedden szívtelen vandálok kővel dobták be az üzlet kirakatát, de a bulin ennek már nyoma sem volt.

Az Index már januárban írt a Mr. Funk létrejöttéről, amelyet a Andy Vajna és Vajna Tímea által tulajdonolt Beauty Enterprises Hungary nevű cég alapított. Ez utóbbi cég viszi a Dorottya Diamond Palace nevű családi gyémántboltot is.

Vajna Tímea üzleti tevékenységéről az átlátszó írt a közelmúltban, a nyilvános adatok alapján egyelőre inkább a mínuszokat gyűjti, vagyis amíg be nem indul a fánkbiznisz, a dizájnertáskákat továbbra is az ura vásárolja neki.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra