Ezért van mindig rövidnadrágban György herceg

Ha György herceg megjelenik valahol, rögtön képek százai lepik el az egész Internetet az egyik legaranyosabb és leghíresebb háromévesről. A képek mindig különbözőek, de van ami állandó, mégpedig György herceg ruházata. Szembetűnő lehet a kis rövidnadrág és a zokni kombinációja. Hogy véletlen lenne? Aligha, írja a Marie Claire.

GettyImages-460402122
Handout / Getty Images Hungary

De miért visel György mindig rövidnadrágot? "Ennek van egy nagyon speciális oka: ez egy olyan ősrégi arisztokratikus hagyomány, amit a királyi család is generációk óta követ, így a királyi fiatal fiúkat mindig rövidnadrágba kell öltöztetni" – kezdi William Hanson etikett szakértő. "Az idősebb fiúk viselhetnek hosszúnadrágot, míg a rövidnadrágokat a fiatal fiúk hordják. Ez egy azok közül az osztályjelzők közül, melyeket követünk Angliában" – folytatja.

Ez a hagyomány visszavezethető az egész királyi családra, annak idején Vilmos és Harry herceg is rövidnadrágban szerepeltek rendszeresen egészen addig, amíg el nem érték azt a bizonyos kort, amikor felvehettek egy hosszúnadrágot: ez pedig a kilencedik év. A mai modern királyi családnál ez inkább a hagyományok betartásáról szól, mintsem az osztálykérdésről. A brit felső osztály mindig is szívesen ragaszkodott a hagyományokhoz, és ez finoman ki is emeli őket a többiek közül" – mondja a szakértő.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek