Idén is egymástól inspirálódnak a divatházak

A divathét szezonban a szokottnál is gyakrabban foglalkoznak azzal, hogy nemcsak a fast-fashion márkák merítenek ötletet a luxusmárkák által kifutóra küldött ruhadarabokból, de a sztártervezőktől sem áll távol a kollegák munkáiból való inspirálódás. Az Instagramon futó Diet Prada című oldal erre a témára specializálódott, a hajtás után mutatjuk a szemfüles szerkesztők szemléletes találatait a témában!

A Ports 1961 tervezői is láttak fantáziát a Céline által újra divatba hozott kötött csíkos anyagban, sőt a márka szerint is hosszúujjú maxiruhaként hordjuk, csak nem zöld-szürke-sárga, hanem rózsaszín-narancs-sárga színekben lesz menő a szezonban.

A New York-i Proenza Schouler divatba hozta a fehér kivágott ruhára applikált fekete masnikat, az ötlet pedig megtetszett a londoni Erdemnek is a 2017-es tavaszi-nyári szezonban és vállvillantós, oldalt kivágott formában küldte kifutóra az elegáns fazont.

A Toga tervezői nem sokat variáltak az olasz Prada által divatba hozott kockás felső felett viselt melltartó-szerű darabon, barna övön és kockás nadrágon a szezonban. A különbség talán annyi, hogy a londoni márka Kim Kardashian egyik új kedvencét, a ruha fölé felrángatott fűzőt is beépítette a szerelésbe.

Majdnem tíz évvel azután, hogy Ann Demeulesmeester divatba hozta a csíkos pizsama szettet, a Marques Almeida is bemutatta saját fekete-fehér csíkos verzióját a 2017-es tavaszi-nyári szezonban Londonban.

Peter Pilotto a francia Christian Lacroix archívumát túrta fel a tervezés alatt és újragondolta a divatház egyik ikonikus sárga estélyi ruháját, amit feltételezhetően a Szépség és a szörnyeteg című mesefilm ihletett a 2000-es évek elején.

A New York-i Pilottónak egyébként megtetszett a Gucci kollekciója is és feldolgozta az Alessandro Michele által tervezett felvarrós kockás felsőrészeket.

Barbara Casasolának a Céline egyik legfelkapottabb darabja, a mélyen dekoltált bézs maxiruha nyerte el a tetszését és minimális változtatással küldte kifutóra a szezonban. Az eredeti darabot egyébként Phoebe Philo tervezte a francia luxusmárkának.

A Marc Jacobs féle csíkos térdzokni, színes haj és bohém ruhák a híres Bratz babák stílusát jutatták a Diet Prada szerkesztőinek az eszébe.

Több tervezőhöz hasonlóan Alexander Wang saját magát koppintotta le a 2017-es tavaszi-nyári szezonban.

A Calvin Kleinhez átigazolt Raf Simons Sterling Ruby munkássából merített ihletet néhány szezonnal ezelőtt. A kollázsokkal díszített pulóverek felbukkantak idén a Proenza Schouler kifutóján is.

A Gucci virágokkal díszített sárga csipkeruhája valamilyen formában megjelent a Sachin kollekciójában is.

A celebnők egyik kedvenc vörös szőnyeges estélyiruhája, a virágos Valentino pedig a Shop Alexis kínálatában jelent meg a szezonban.

Az olasz Valentino két évvel ezelőtt küldte kifutóra a felvarrós katonai kabátot, de a forma idén megjelent a Creatures of the Wind tavaszi-nyári kollekciójában is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek