Zanza!

Hétközben különösen praktikusak a grillsajtos ételek. Gyorsan elkészülnek, nincs velük sok gond, és finomak is. Padlizsános grillszendvicsben és dióval, salátaágyon is szeretjük.

halloumis cukkini 1
Fotó: Katuci

Ha csak simán, serpenyőben grillezzük, azért lesz némi füst a konyhában, így ezúttal 20 percre bedobtuk a sütőbe, ment mellé néhány idényzöldség, és jó kis ebéd kerekedett belőle. 

Hozzávalók

2 közepes cukkini
25 dkg halloumi sajt
3-4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
néhány szem koktélparadicsom
jó sok bazsalikomlevél
2 evőkanál olívaolaj

  1. A cukkinit és a sajtot falatnyi, 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagy tepsibe tesszük.
  2. Az újhagymát és a koktélparadicsomot felkarikázzuk, ezeket is a tepsibe dobjuk.
  3. Rátépkedjük a bazsalikomot, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A sajtot mindenképp kóstoljuk meg, ha sós, akkor nem kell sóznunk az ételt.
  4. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, és már tálalhatjuk is. 
halloumis cukkini 2
Fotó: Katuci
Blogmustra