OFFLINE

Hordhat-e párducmintás tűsarkút egy miniszterelnök?

2016. szeptember 25., vasárnap 17:15 |

A brexites szavazást követően David Cameron bejelentette, hogy helyét Theresa May veszi át. Az, hogy a brit királyi család, különösen II. Erzsébet és Katalin hercegné öltözködése mennyire foglalkoztatja az embereket, már senkit nem lep meg, mi is rendszeresen beszámolunk arról, hogy melyikőjük éppen mit vett fel. Úgy tűnik, a körbe most már bekerült a miniszterelnök asszony is, igaz, az apropója ennek nem annyira pozitív. 

Hogy miről beszélünk? Theresa May nagy rajongója a feltűnő, tűsarkú cipőknek, és főleg a párducmintás lábbelikért rajong, és szenvedélyéről bőven talál bizonyítékot a mellékelt galériában! Ízlésről nem feltétlenül érdemes vitatkozni, de több szakszervezeti delegált is arra kérte a miniszterelnök asszonyt, hogy ha lehet, ne hordjon ilyen cipőket - írja a Mashable.

Persze nekik nem a feltűnő mintákkal vagy díszekkel van a bajuk, hanem azzal, hogy May ezzel rossz példát mutat, ők ugyanis éppen azért küzdenek, hogy a cégek ne kötelezhessék a női aklalmazottakat a magas sarkú cipők viselésére

 "Nem titok, hogy új miniszterelnökünk szereti a párducmintás cipőket, a bőrcsizmákat és Jimmy Choo kreációit, és ha tényleg fontos számára az, hogyan bánnak a nőkkel a munka világában, akkor ő is tehet érte" - fakadt ki egy beszédében Penny Robinson egy szakszervezeti kongresszuson. Robinson szerint a kedvenc cipői mellőzésével May bizonyíthatná, hogy erős nőnek nincs szüksége ilyen külsőségekre ahhoz, hogy boldoguljon a férfiak között. "Ha tényleg szeretnénk, hogy változzanak a dolgok, akkor fent kell kezdeni. Szerencsére olyan ember vezeti most az országot, aki jó példával járhat elöl" - tette hozzá. 

Egyetért a tiltakozókkal?

  • 49
    Igen, csak fentről indítható el igazi változás.
  • 639
    A cél nemes, de felnőttek vagyunk, mindenki azt visel, amit akar.
  • 151
    Nem, dress code-ra igenis szükség van.

A szexista dress code-ot támadók főként azzal érvelnek, hogy a magas sarkú viselése bizony ártalmas az egészségre, és ezzel nehéz vitatkozni, és nem baj, ha valaki ennek ellenére szeretne ilyen cipőben járni, csak ne tegyék kötelezővé. Apropó szexizmus, miután May átvette az ország vezetését, sok lap ahelyett, hogy csak pusztán politikai ígéreteivel foglalkozott volna, nem hagyták figyelmen kívül a cipők iránt érzett rajongását sem. Íme egy példa: 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta