Teszt: kaszinótojás, franciasaláta a boltból

Az ipari kaszinótojás egy olyan műfaj, amit vagy nagyon szeret valaki, vagy nagyon utálja. Rajongói számára a boltban kapható kaszinótojás tökéletes reggelire, ebédre és uzsonnára is, sőt, általában a gyerekek is szeretik.

Régebben még csak a hiperek kényeztették el a vásárlókat ezzel a termékkel, manapság már a szuperek hűtőiben is ugyanúgy megtalálhatók. Mázli! Össze is vásároltuk hetet, majd leteszteltük, hogy melyiket érdemes betenni a kosárba.

DSC0890
Kaszás Tamás / Dívány

Összesen hétfajtát találtunk, és egyáltalán nem volt nehéz végigmenni rajtuk, simán hozták a megszokott ízt, illetve volt egy igazán kimagaslóan finom is közöttük. A maximálisan elérhető pontszám 25 volt, és hát sajnos elég csínján bántak a kollégák a pontokkal.

Utolsó helyezett: Kaszinótojás, Lomee (Aldi), 6 pont

Valahogy az Aldi mindig sajátosan fogja fel az ilyesfajta ételeket, ez már a korábbi tesztek alapján is feltűnt. Egyébként nincs semmi baj az újraértelmezéssel, csak valami jó süljön ki belőle. Ez most nem lett az. 

DSC0883
Kaszás Tamás / Dívány
„Azt hittem az elsőnél nincs rosszabb, de sajnos mégis. Ehetetlen.” „Huhh, ez tormaízű, és nagyon nem finom.” „Ez is elég édes, a saláta finom, enyhén ecetes. Összességében teljesen ehető.”

Hatodik helyezett: Kaszinótojás (Auchan), 9 pont

Nem nagyon rossz a termék, ehető, de ha teheti, inkább másikat válasszon, pláne, hogy az Auchanon belül is van többféle (és ennél finomabb) kaszinótojás, még másik boltba sem kell átszaladnia, ha megkívánja bevásárlás közben. 

DSC0882
Kaszás Tamás / Dívány
„Nagyon rossz, műízű.” „Testápolóíze van.” „Sajnos ez egyáltalán nem finom, nincs sok íze, száraz is, de legalább nem annyira mű.”

Ötödik helyezett: Kaszinótojás, Thallo (Auchan), 10,5 pont

Szintén a francia hiperben kapható, egy fokkal jobb, mint az előző, de francia hiper kínálatából tartogatunk még ennél jobbat is. 
DSC0886
Kaszás Tamás / Dívány
„Ezzel büntetni lehet.” „Jé, szerintem ebben polisztirolból van a tojásfehérje.” „Ez extrán néz ki és az íze is jó. Jó ropogósak a zöldségek a salátában és édeskés az ízvilág. Tetszik.”

Bronzérmes: Kaszinótojás (SPAR műanyg dobozos), 11 pont

Érdekes, hogy a „darabos” változata – ami egyébként egyáltalán nem annyira guszta, mint ez – mennyivel rávert, ha a Sparban válogat, inkább azt vegye, sokkal jobban jár. 

DSC0887
Kaszás Tamás / Dívány
„Ez mindenre hasonlít, csak a kaszinótojáshoz nem.” „Margarinízű és sós, viszont legalább nem jó.” „A tojáson az a vékony fehér réteg azonnal szétolvad a szájban, amit én inkább rágni szeretek, szóval ez nem tetszik benne. Alig adtak hozzá franciasalátát és túl sok sárgája (vagy valami színezett massza amit a sárgájának hiszek) van benne, ami fullasztó.”

Ezüstérmes: Kaszinótojás (SPAR, kimért), 14,5 pont

Holtversenyben lett ezüstérmes a sparos és az Auchanban vásárolt kaszinótojás, mind a kettő jó, egyikben sem fog csalódni. Ebben elég kicsik a tojások, amolyan gyerekadagnak is elmenne...

DSC0880
Kaszás Tamás / Dívány
„Ez nem annyira rossz, egész kellemes, kiemelkedik a mezőnyből, az egyetlen, amiben nincs semmi bántó.” „Egy fokkal jobb, mint amiket eddig kóstoltam, de nagyon műanyag íze van.” „Brutál jó benne a saláta, a tojások viszont XXXXS-esek. Sebaj, a saláta nagyon jó.”

Ezüstérmes: Kaszinótojás, House Salad (Auchan), 14,5 pont

Egy kóstoló volt csak akinek nem ízlett ez a termék, a többiek meg voltak vele elégedve, de ez még kevés volt a győzelemhez. Persze, a második hely sem rossz. 

DSC0885
Kaszás Tamás / Dívány
„Talán ez a legehetőbb, de ha rajtam múlna, ezt sem venném meg többször.” „Puhák benne a zöldségek, amivel nincs bajom, a tojások édeskések, finom, de valamiért mégsem a kedvenc.” „Borzasztó. Egyszerre rosszul édes és sós, habos és nem jó.” 

Aranyérmes: Kaszinótojás, Toppo (Lidl), 16 pont

Hurrá! Van bolti kaszinótojás, amelyik hasonlít az otthon készítetthez. Az ára is teljesen rendben van, persze az otthonit olcsóbban is ki tudjuk hozni, még akkor is, ha franciasalátát is készítünk hozzá – de ez egy jó termék.

DSC0881
Kaszás Tamás / Dívány
„Ez van legközelebb az otthon készített kaszinótojáshoz.” „Nem értem, miért van ecetíze?” „Kicsit édeskés, nagyon jó ízvilág, bármikor megvenném. Pont jó arányban van benne a saláta és a tojás, a zöldségek puhák és ropogósak is. Ezt szeretem.”
Termék Ár/forint Fajlagos ár/db Értékelés (max. 35 pont) Itt vettük
Kaszinótojás, Toppo(Lidl) 349 174,5 16  Lidl
Kaszinótojás, House Salad (Auchan) 649 162,5 14,5 Auchan
Kaszinótojás (SPAR, kimért) 398 199  14,5 SPAR
Kaszinótojás (SPAR műanyag dobozos) 499 249,5 11 SPAR
Kaszinótojás, Thallo (Auchan) 499 249,5 10,5 Auchan
Kaszinótojás (Auchan) 299 149,5 9 Auchan
Utolsó helyezett: Kaszinótojás, Lomee (Aldi) 349 174,5 6 Aldi
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek