Kerekesszékes sportolóval reklámoz a Target

Míg a Diesel két évvel ezelőtt reklámozott a kerekesszékes Jilliam Mercadóval, addig a Target az új sportruházati kollekcióját promotálja a 19 éves para-sportolóval és modellel, Robyn Lambirddal, akinél kilencéves korában diagnosztizáltak cerebrális parézist (CP) - hívja fel a figyelmet a márka nyitottságára a Daily Mail.

“Nem kell határok közé szorítva élnem az életemet” – mondja az újdonsült modell, aki a Starting with Julius nevű szervezet tagja is egyben. Az alapítvány elsődleges célja, hogy segítse a fogyatékossággal élők elhelyezkedését a médiában. “Amennyire tudjuk, Robyn az első olyan fogyatékkal élő felnőtt, aki helyet kapott egy nagy ausztrál márka hirdetésében“ – mondja a Starting with Julius alapítója, Catia Malaquias.

Spring is here *** #ootd #wiwt #style #streetstyle #cripplepunk #cerebralpalsy #androgynous #tomboystyle

Una foto publicada por Robyn The Trex Lambird (@robynlambird) el

“A fogyatékossággal élő emberek az egyik legnagyobb kisebbség a világon, de mégis mi vagyunk a leginkább kevésbe foglalkoztatottak a mainstream médiában“ - jegyzi meg Lambird, aki szerint legtöbb hátrányuk abból származik, hogy nem vesz róluk tudomást a társadalom. “Ügyfeleink reakciói egyértelműen pozitívak voltak” – mondja a Target PR igazgatója, Therese Waters, aki szerint Robyn Lambird tökéletes választás volt.

Az Angliában született Lambirdnál egyébként akkor diagnosztizálták a bénulást, mikor gyerekkorában Ausztráliába költöztek. A CP egy olyan betegség, aminek a mozgásfogyatékosság a fő tünete, a központi idegrendszeri károsodás pedig a fejlődés korai időszakában következik be, és ugyan a tünetek súlyosbodhatnak, maga a betegség nem rosszabodik – írja a Patika magazin.

“Félévente kapok botox injekciót a lábamba" – magyarázza Lambird, aki járni is tud, de mikor a tünetek felerősödnek, akkor kerekesszékbe kényszerül. “Az emberek másképpen állnak hozzám mikor sétálok és mikor kerekesszékben ülök. Amikor kerekesszékben vagy, akkor valami miatt naivnak, gyerekesnek gondolnak, és sokkal többen megbámulnak.” – folytatja a modell, aki My T-Rex Life néven egy videóblogot is készít a fogyatékossággal élő fiatal nőknek.

Amikor Lambird nem modellkedik, akkor az edzőteremben heti hat napon át edz azért, hogy kijusson Londonba és megnyerje a világbajnokságot. Sőt, van egy fiatal mentoráltja is, a szintén fogyatékkal élő Perth. “Kisebb összejöveteleket is szoktunk szervezni, ahol a szülők megoszthatják egymással a tapasztalataika.” – mondja a Target új arca, aki reméli, hogy sikere sok hozzá hasonló nőnek ad majd erőt és reményt a jövőben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra