OFFLINE

Kerekesszékes sportolóval reklámoz a Target

2016. szeptember 17., szombat 08:37

Míg a Diesel két évvel ezelőtt reklámozott a kerekesszékes Jilliam Mercadóval, addig a Target az új sportruházati kollekcióját promotálja a 19 éves para-sportolóval és modellel, Robyn Lambirddal, akinél kilencéves korában diagnosztizáltak cerebrális parézist (CP) - hívja fel a figyelmet a márka nyitottságára a Daily Mail.

“Nem kell határok közé szorítva élnem az életemet” – mondja az újdonsült modell, aki a Starting with Julius nevű szervezet tagja is egyben. Az alapítvány elsődleges célja, hogy segítse a fogyatékossággal élők elhelyezkedését a médiában. “Amennyire tudjuk, Robyn az első olyan fogyatékkal élő felnőtt, aki helyet kapott egy nagy ausztrál márka hirdetésében“ – mondja a Starting with Julius alapítója, Catia Malaquias.

Spring is here *** #ootd #wiwt #style #streetstyle #cripplepunk #cerebralpalsy #androgynous #tomboystyle

Una foto publicada por Robyn The Trex Lambird (@robynlambird) el

“A fogyatékossággal élő emberek az egyik legnagyobb kisebbség a világon, de mégis mi vagyunk a leginkább kevésbe foglalkoztatottak a mainstream médiában“ - jegyzi meg Lambird, aki szerint legtöbb hátrányuk abból származik, hogy nem vesz róluk tudomást a társadalom. “Ügyfeleink reakciói egyértelműen pozitívak voltak” – mondja a Target PR igazgatója, Therese Waters, aki szerint Robyn Lambird tökéletes választás volt.

Az Angliában született Lambirdnál egyébként akkor diagnosztizálták a bénulást, mikor gyerekkorában Ausztráliába költöztek. A CP egy olyan betegség, aminek a mozgásfogyatékosság a fő tünete, a központi idegrendszeri károsodás pedig a fejlődés korai időszakában következik be, és ugyan a tünetek súlyosbodhatnak, maga a betegség nem rosszabodik – írja a Patika magazin.

“Félévente kapok botox injekciót a lábamba" – magyarázza Lambird, aki járni is tud, de mikor a tünetek felerősödnek, akkor kerekesszékbe kényszerül. “Az emberek másképpen állnak hozzám mikor sétálok és mikor kerekesszékben ülök. Amikor kerekesszékben vagy, akkor valami miatt naivnak, gyerekesnek gondolnak, és sokkal többen megbámulnak.” – folytatja a modell, aki My T-Rex Life néven egy videóblogot is készít a fogyatékossággal élő fiatal nőknek.

Amikor Lambird nem modellkedik, akkor az edzőteremben heti hat napon át edz azért, hogy kijusson Londonba és megnyerje a világbajnokságot. Sőt, van egy fiatal mentoráltja is, a szintén fogyatékkal élő Perth. “Kisebb összejöveteleket is szoktunk szervezni, ahol a szülők megoszthatják egymással a tapasztalataika.” – mondja a Target új arca, aki reméli, hogy sikere sok hozzá hasonló nőnek ad majd erőt és reményt a jövőben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta