Így néz ki, ha egy építész süteményeket süt

Zanza!

Dinara Kasko ukrán építész. Nagyon szeret sütni is, annyira, hogy cukrászként dolgozik, ráadásul fantasztikus kreációkat mutat be Instagram oldalán. Az étel és a geometria kapcsolatát feszegető hihetetlen alkotások megdobogtatták a szívünket, még akkor is, ha sokszor kiderül, a belbecs és a külcsín nem mindig jár kéz a kézben. Kaskonak még van egy csomó ötlete, és nem híve a szolgai másolásnak, a So Good magazinnak nyilatkozva azt mondta, hogy ő valami újat akar alkotni. 

Ez például egy Valrhona csokoládéval készült alkotás, ropogós aljjal, piskótával és sok-sok habbal.Na jó, kell hozzá egy menő szilikon forma is. Kasko nem kispályázik, a szilikon formákat 3d-ben alkotja meg, nyomtatja ki, majd abból készülnek a csodás formák. Mindezekről a So Good magazin legújabb számában lehet olvasni, sőt részletesen is bemutatja egyik alkotását. 

Cake "Chocolate block" for #sogoodmagazine. Very tasty, beautiful textures, amazing Valrhona chocolate...One of my favorite cake! And my new silicone mold* Inside: crunchy layer, sponge cake, cremeux, mousse Alpaco, mousse Biskelia. Торт "Шоколадный блок" для журнала So good.. magazine. Нереально вкусный, особенно когда внутри Valrhona Biskelia и Alpaco. Разные текстуры шоколада, гармоничный вкус, орехи и нежное кремю... Необычайный торт. Я им очень довольна. Ну и конечно ещё одна новая форма*на следующей неделе напишу подробно о заказе и продажах форм. Сделаю сегодня трансляцию в перископе из школы, где я сейчас на курсах, кому интересно - не пропустите* #okmycake #pastryinspiration #chocolatejewels #pastryart #cake #kharkov #харьков #chefsofinstagram #gastroart #art #pastryart #dinarakasko #chefstalk #pastry #chefs #geometry #instadessert #foodcreation #foodartchefs #foodporn #beautifulcuisine #callebaut #photoart#raspberry#chocolate#valrhona#callebaut#

A photo posted by Dinara Kasko (@dinarakasko) on

Ez pedig egy másik alkotása.  Málnás süti, málnahabbal, piskótával, és persze tükörfényes mázzal, ez is egyedi, általa készített szilikonformában készítve.

Geometry figure #7 Raspberry cake: Raspberry mousse, cremeux, confit and sponge cake. Cover with red glaze. The cake was made with my silicone mold. Геометрия фигура #7 Малиновое пирожное:малиновый мусс с меренгой, малиновое кремю, малиновое конфи, бисквит дакуаз, зеркальная глазурь. Эту форму делали из силикона. Она составная, сложная в работе и для массового производства абсолютно не подходит. Тем не менее выглядит пирожное в жизни потрясающе. По поводу продажи остальных форм напишу в ближайшее время. #okmycake #pastryinspiration #chocolatejewels #pastryart #cake #kharkov #харьков #chefsofinstagram #gastroart #art #pastryart #dinarakasko #chefstalk #pastry #chefs #geometry #instadessert #foodcreation #foodartchefs #foodporn #beautifulcuisine #callebaut #photoart#raspberry#cakevideo

A video posted by Dinara Kasko (@dinarakasko) on

Blogmustra