Körkép: ősszel a fémes bőrdzseki és a fodros váll is menő

Elvétve még találni leárazott nyári holmikat, de már mindenhol az új, őszi kollekció uralja az üzleteket. El is mentünk körbenézni, hogy milyen a kínálat, és első körben főként a lezserebb trendekre koncentráltunk, de lesz majd folytatás.

1. A (majdnem) zenekaros pólók

Lehet szeretni vagy pampogni amiatt, hogy most már tényleg minden fast fashion márkának vannak zenekaros (vagy éppen arra hajazó) pólói, és lehet, hogy a Jenner-Kardashian klán miatt sok Slayer-rajongó a szekrénye mélyére száműzte kedvenc pólóját, hogy még a gyanú árnyéka se vetüljön rá. De most idéznénk azt, amit Tommy Ramone nyilatkozott a Velvetnek azokról, akik úgy vesznek zenekaros pólót, hogy valójában semmit nem tudnak a bandáról, és hát Ramones logós felsőkből aztán tényleg nincs hiány:  "Vegyék csak! Persze ehhez kellett a zenekar engedélye, és hát ez is csak egy hirdetés. Ha olyanok is megveszik a pólót, akik nem hallottak még rólunk, talán felfedezik maguknak a bandát, és megveszik a lemezeinket is."

Ha maga a stílus tetszik, de nem akarja, hogy a rajongók csúnya szemekkel méregessék, akkor van menekülőút, ugyanis nagy sok olyan zenekaros felső van, ami csak annak látszik. Ezen a vonalon a Zara és a H&M a legerősebb, előbbinél már 2000 forint alatt is lehet venni ilyen pólót, utobbinál 4990 forintért, igaz, ennek a szabása trükösebb. A Mangóba pedig azoknak érdemes benézni, akik oda és vissza voltak a Beverly Hills 90210 című sorozatért. Mármint az eredetiért, nem a felújított változatért. 

2. A szatén bomberdzsekik

Ha rendszeresen olvas minket, akkor nyilván nem számít újdonságnak, hogy ez a hímzett, mintás és szaténos bomberdzsekik szezonja lesz. Örömmel jelenthetjük, hogy nemcsak a webshopok, hanem a boltok is csurig vannak ezekkel a kabátokkal, így nyugodtan kipróbálhatja, hogy mennyire áll közel önhöz ez a trend (vagy hogy éppen mennyire érdemes kerülnie az ilyen ruhadarabokat.)

A divatozásnak persze ára van, a legolcsóbb, amit találtunk 7995 forint volt, de ezen nem volt semmilyen diszítés, ám 10 ezer forintért már vannak virágosak és kifordíthatóak is. A Zarában pedig olyanba is belefutottunk, amiért 33 ezer forintot kérnek, viszont van rajta sárkány és tigris is, szóval nem spróltak a mintákkal. 

3. A farmerdzsekik, amikre mindent ráaggathat

Bomber helyett/mellé érdemes beszerezni egy farmerdzsekit is, és ugyan vannak olyanok, amiket már eleve telepakoltak mindenféle felvarróval, azért egyszerűbb darabokat is találhatnak, azok, akik az üzengetős mániából ki akarnak maradni vagy nem akarnak beállni a sorba, hanem maguk szeretnék megválogatni, hogy mi díszítse a dzsekijüket

Személyes probléma, de az üzletekben járva nem sikerült fekete farmerdzsekire bukkantunk, pedig pont erre lenne szükségünk egy DIY-projekthez, és a használtruha boltokban sem jártunk sikerrel. Aki viszont a kékre esküszik, annak nem lesznek ilyen problémái, fazonból, árnyalatokból sincs hiány, arra viszont készüljön fel, hogy 10 ezer forintnál olcsóbban ezt sem fogja megúszni, ha pedig kitűzőkkel és felvarrókkal szórná meg a dzsekit, akkor számoljon rá még 2000-3000 forintot.

4. Minden, ami fémesen fényes

Amikor elindultunk körképezni, nem készültünk fel arra, hogy mindenhol fémes (mű)bőrdzsekikbe botlottunk. Igen, a fast fashion márkák ilyennel is készültek az őszre, és a Stradivariusban egy ezüstös kabát csak 6995 forint. Ez sem olyan műfaj, aminek mindenki könnyen a rajongójává válhat, de szerencsére más lehetőségek is vannak azok számára, akik szeretik a csillogást. 

Ott vannak például az aranycipők vagy - szoknyák, ugye? És nem, a flitteres/ezüst/aranyszínű darabokat nemcsak szilveszterkor lehet hordani. Egyébként van egy jó hírünk azok számára, akik teljesen odavoltak a sellőpárnáért, a Stradivarius flitteres kollekcióinak darabjaival is el lehet játszadozni, igaz, nem annyira kifinomult a rendszer, de ha ügyes és kitartó, bármilyen mintát vagy betűt rárajzolhat. 

5. Vállbedobás

Megtetszettek e heti kedvenceink (LINK)? Remek, mindkettőt lehet kapni a webshopokban és a boltokban is. A puffos ujjakban azért nem annyira erősek még a márkák, de a fodrok mindent elleptek. Ha bízik abban, hogy lesz még jó idő, akkor vannak ujjatlan felsők is fodorral a Mangónál, Zaránál és a H&M üzleteiben is, de ha a Stranger Things Barbjának stílusát szeretné utánozni, mert ön is úgy érzi, a sorozat készítői eléggé elbántak a karakterrel, akkor szintén nézzen be az utóbbi két márkához, a galériában mutatjuk is, hogy miért. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek