OFFLINE

Zaha Hadid öröksége: csodás ékszereket is tervezett a sztárépítész

2016. szeptember 15., csütörtök 10:33

Március végén elhunyt Zaha Hadid iraki születésű sztárépítész, aki Németországtól Azerbajdzsánig számtalan épületet tervezett, de legutolsó munkáinak egyike mégis egy ékszerkollekció volt a Georg Jensen márka számára.

A már megvásárolható Lamellae kollekció nyolc már-már szoborszerű darabból áll. Az öt gyűrű és három karkötő közös jellemzői az organikus, hullámzó formavilág, és az ékszerek ezüstből, 18 karátos aranyból és fekete gyémánttal kirakott ródiumozott ezüstből készültek - írja a Design Milk.

 "Van egy eredendő összefonódás a természettel, amely strukturáltságának logikája gyakran visszaköszön az életterünk kialakításakor is. A kihívás az volt, hogy mindezt valami olyan formába öntsük, ami hordható, miközben újraértelmezzük a Georg Jensen hagyományokban és történelemben gazdag tervezési megközelítését is" - mondta Hadid egy korábbi interjújában az ékszertervezői munkájáról. 

Nem ez az első eset, hogy sztárépítész ékszertervezésre adja a fejét, korábban Frank Gehry a Tiffanynak tervezett egy igen sikeres kollekciót. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta