OFFLINE

Az Instagram szerint nem koplalnak Victoria Beckham modelljei

2016. szeptember 14., szerda 16:30

Míg a teltkarcsú nőket egyre többen veszik a védelmük alá, úgy a vékony alkattal megáldott modellek továbbra is negatív és becsmérlő kritikáknak vannak kitéve a közösségi oldalakon. Legutóbb például a New Yorki-i divathéten bemutató Victoria Beckham 2017-es tavaszi/nyári showja láttán rágtak be a kommentelők, akiknek nem tetszett, hogy a popsztárból lett dizájner a tavalyihoz hasonlóan “csont és bőr” modellekkel mutattta be legújabb kollekcióját, holott a focistafeleség már 2010-ben igéretet tett arra, hogy betartja az Amerikai Divattanács (CFDA) egészséges testkép projektjét és kitiltja a betegesen vékony modelleket a kifutójáról.

“Volt egy casting a múlt héten ahova eljött néhány rettenetesen vékony lány is, de ők nálunk nem váltak be” – mondta néhány évvel ezelőtt Beckhamné, aki akkor ahhoz is ragaszkodott, hogy ruhái minden méretben kaphatóak legyenek az üzletekben. Ennek ellenére az idei kifutón több 34-es méretű modellt is leszerződtett a divatház, köztük Ondria Hardint, a még csak 15 éves Julia Ratnert, az argentín Mica Arganarazt, a francia Camille Hurelt és Iris Landstrát, akik az Instagram oldaluk szerint egyébként egyáltalán nem koplalnak, sőt előszeretettel posztolják ki, hogy mit esznek és isznak a hétköznapokban -mutat rá a Daily Mail arra, hogy a fiatal modellek az átlagos emberekhez hasonlóan szeretnek pizzát, szalonnát és sört fogyasztani, azaz könnyen elképzelhető, hogy génjeiknek köszönhetik soványságukat.

lunch date **

Una foto publicada por Jessie Bloemendaal (@jesbloem) el

“Olyan üdítő lenne azt látni, hogy @victoriabeckham több természetes alkatú lányt alkalmaz. Minden amit látok, az csont és bőr, nem is a ruha” – jegyezte meg egy felháborodott kommentelő a tervező 12 millió követőt számláló Instagram oldalán, ahol egy másik kommentelő szerint naiv dolog azt képzelni, hogy ezek a lányok a génjeiknek köszönhetően ilyen soványak. “Persze vannak vékony lányok, de nem titok, hogy a modelleknek gyakran mondják, hogy koplaljanak, és ha véletlenül 36-osnál nagyobb a méretük, akkor nyíltan megalázzák őket” – jegyzi meg @sharonsparkle76, akivel valószínűleg a leszerelt modell, Kayley Chabot is egyetértene.

I * Joe. Always so honest x vb #VBSS17 #NYFW

Una foto publicada por Victoria Beckham (@victoriabeckham) el

“Csak azért, mert valaki sovány, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészségtelen is” – szállt a modellek védelmére egy kommentelő. De mások is sértőnek és szívszorítónak találták, hogy a modelleket ismeretlenül is csontváznak és anorexiásnak kiáltották ki az internetezők.

“Ezek a lányok fiatalok és vékonyak, de ez nem jelenti azt, hogy betegek lennének” – védte meg a 42 éves, négy gyermekes tervező a modelljeit a Telegraphnak adott interjújában, melyben azt is elmondta, hogy a modellek castingolásáért felelős vezető kapcsolatban állt az ügynökségekkel, ahol a bemutató előtt biztosították őket arról, hogy a leszerződtetett lányok egészségesek. “A legtöbb nőnek sosem lesz 34-es mérete, de a divatházak továbbra is a túl sovány nőkre adják rá a ruháikat.” – állapítja meg Natalie Blakely kozmetikai orvos, aki szerint a divatiparnak többet kellene tennie az úgynevezett normális, egészséges testképért.

Az észak-karolinai modell, Ondria Hardin közel 1000 lájkot kapott erre a képre, amin egyszerre jógázik és sörözik egy jachton.

Yoga + corona = happiness. ***

Una foto publicada por Ondria Hardin (@ondriahardinofficial) el

A 26 éves Mica Arganaraz rendszeresen osztja meg követőivel halas ételeit és gyümölcs salátáit, de olykor egy ilyen sajtos pizza is belefér a modell étrendjébe. Bár sokak szerint a modellek az ilyen posztokkal próbálják bizonygatni, hogy nincsenek rákényszerítve a koplalásra.

arrivederci

Una foto publicada por Mica Arganaraz (@micarganaraz) el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta