Gyors és kiadós leves borsóimádóknak

Zanza!

Az első, tavaszi csipetkés borsólevesnek nincs párja, és nem is érdemes vele ősz elején kísérletezni. Helyette mutatunk egy olyat, amit mindenki szeretni fog, aki elviseli a menta hűsítő ízét. Könnyű, gyors, nem drága, és azonnal szerez vele egy csomó rajongót!

Pea Soup
Fotó: Food Network

Az eredeti receptben vermutot írnak, ez kihagyható belőle, valamint ha nincs otthon a fagyasztóban néhány liter alaplé, akkor használjon helyette (bio) leveskockát, ebből hármat érdemes használni. Ha pedig eddig azért kerülte a friss fűszernövényeket, mert mindig meghaltak a drágán vett cserepes növényei, olvassa el cikkünket melyből kiderül, hogy fognak örökké zöldellni! 

Mentás borsóleves 

Hozzávalók 8  főre

1 evőkanál olívaolaj 
1,5 csésze aprított póréhagyma (csak a fehér és világoszöld részek) 
2 csésze hámozott és kockára vágott burgonya  kevés száraz vermut
8 csésze csirke- vagy zöldség-alaplé
vermut (kihagyható)
3 csésze friss vagy fagyasztott zöldborsó
só és bors
kevés bazsalikom
1 teáskanálnyi mentalevél felaprítva
magas zsírtartalmú tejföl (20%-os)

Recept: Anna Olson

Elkészítés

1. Egy nagy edényben melegítsük fel az olajat közepes lángon!

2. Adjuk hozzá a póréhagymát, és gyakori kevergetés mellett főzzük 6 percig, míg puha nem lesz!

3. Adjuk hozzá a burgonyát, (a vermutot), és a csirke- vagy zöldség-alaplevet, és főzzük lassú lángon!

4. Kb 15 perc főzés után a burgonya puha lesz. Adjuk hozzá a zöldborsót és a bazsalikomot és a mentát!

5. Főzzük lassú lángon, amíg forrni kezd, majd botmixerrel pürésítsük a levest!

6. Ha simább levest szeretnénk, szűrjük át!

7. Tálaláskor adjunk hozzá egy tejfölt, ízlés szerint!

Előkészületek: 10 perc
Elkészítés teljes ideje: 40 perc

Blogmustra