Csak egyszerűen: töltött gomba baconbe tekerve

Zanza!

A bacon és a gomba elég jó kis párost alkotnak például ebben a receptünkben, és ezúttal is jól szerepeltek. A gombafejek finom sajtos tölteléket kaptak, aztán mentek a szalonnabundába, és a sütőbe.

szalonnás töltött gomba 1
Fotó: Katuci

Ha szereti a töltött gombát, próbálja ki a sonkás vagy a kecskesajtos változatot is! 

Hozzávalók

25 dkg szeletelt bacon

50 dkg közepes méretű csiperke gomba

12 dkg mascarpone

5 dkg reszelt sajt (lehetőleg kemény sajt)

néhány kakukkfűág vagy 1 teáskanál szárított

só, frissen őrölt bors

  1. A krémsajthoz keverjük a reszelt sajtot, ízesítjük kevés sóval, frissen őrölt borssal és a kakukkfűvel.
  2. A gombákat megtisztítjuk, mindegyik közepébe teszünk a töltelékből.
  3. Minden gombát egy szelet szalonnába csomagolunk, aztán keresztben áthajtjuk rajta, hogy minden oldalát lefedje.
  4. A gombákat egy tepsi aljába sorakoztatjuk, és nagyjából 20 percre 200 fokos sütőbe tesszük. Ha a szalonna szépen megpirult, már ki is vehetjük, és tálalhatunk.
szalonnás töltött gomba 2
Fotó: Katuci

Ha még több gombás receptre kíváncsi, kattintson ide!

Blogmustra