OFFLINE

Anna Olson gyümölcsös pitéje

2016. szeptember 4., vasárnap 10:46

Tökéletes nyárvégi édesség a kekszes gyümölcsös pite, amit egy kis mézzel bolondított meg készítője, Anna Olson, akivel nemrég interjúztunk. Ráadásul bármilyen sok összetevős is a recept, egyedüli nehézséget az író beszerzése jelentheti, de általában ezt is tartják a nagyobb boltok, a kefír és a joghurt táján érdemes keresni. 

Mézes kekszes gyümölcsös pite

 Pitéhez:

1,5 bögre Graham-keksz morzsa (vagy teljes

kiőrlésű zabkeksz-morzsa)

3 evőkanál kristálycukor

3 evőkanál sótlan vaj

1 tojásfehérje

Krémhez:

⅔ bögre zsíros tejföl

¼ bögre barnacukor (lenyomkodva)

½ teáskanál vanília kivonat

Gyümölcshöz:

3 bögre bogyósgyümölcs (tetszés szerinti, pl. áfonya)

½ bögre eperdzsem

Mézes kekszhez:

2 bögre finomliszt

2 teáskanál sütőpor

¼ teáskanál szódabikarbóna

¼ teáskanál só

¼ bögre sótlan vaj, lehűtve, felkockázva,

⅓ bögre író

¼ bögre méz

1 nagy tojás

2 teáskanál vanília kivonat

1 tojás sárgája 2 evőkanál vízzel összekeverve

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra! Helyezzünk 8 kis kivehető aljú pitesütő-formát (kivajazatlanul) egy sütőpapírral bélelt tepsire!

2. A pitéhez a kekszmorzsát, a cukrot, a felolvasztott vajat, a tojásfehérjét keverjük el egyenletesre! Nyomkodjuk bele őket a kis sütőformákba (az aljukra, és a széleikre is körben), süssük 10 percig, hűtsük le egy kicsit, majd vegyük 200 C°-ra a sütőt!

3. A krémhez keverjük össze a tejfölt, barnacukrot, vanília kivonatot – majd tegyük félre!

4. Keverjük össze a bogyósgyümölcsöket és a dzsemet – majd tegyük félre!

5. A mézes kekszhez keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót, keverjük hozzá a vajat addig, amíg csak apró vajdarabkák látszódnak! Egy másik edényben keverjük össze az írót, mézet, tojást, vanília kivonatot! Ezután keverjük egybe a lisztes és mézes keveréket (borítsuk ki egy nyújtódeszkára, ha azon jobban össze tudjuk dolgozni)!

6. Nyújtsunk belőle kb. 1,5 cm vastag tésztát, és vágjunk ki 8 kekszformát (akkorákat, amelyek kicsit kisebbek, mint a kisült pite teteje)!

6. A 8 pitére tegyünk egy-egy kanállal a tejfölös és a gyümölcsös krémből. A tetejükre tegyünk egy-egy kekszet! A tojás sárgája és víz keverékével kenjük be a tetejüket!

Tegyük vissza az egészet a sütőbe, és süssük 15-18 percig, amíg a tetejük aranybarna lesz! Szórjuk be porcukorral!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta