Végre egy izgalmas parfümreklám!

Mindent, amit megszokott a női parfümreklámokkal kapcsolatban, felejtsen el. A Kenzo új reklámjában ugyanis nincsenek vágytól remegő ajkak, buja pillantások, meg lehulló ruhadarabok. Van viszont őrület és tánc, ráadásul olyan helyzetben, amikor általában csak karót nyelve sétál az ember.

Az új reklámfilmet az az Oscar-díjas Spike Jonze rendezte, akinek köszönhetjük az A nő című romantikus sci-fi drámát, ami azóta is messze a legjobb a műfajában. Jonze számára persze nem volt újdonság a nagyjátékfilmes terep, korábban a John Malkovich menettel vagy az Adaptációval már bizonyította, hogy nemcsak klipekben vagy reklámfilmekben tud teljesen elrugaszkodni a valóságtól.

Annak azért örülünk, hogy filmes karrierje mellett sem fordított teljesen hátat a rövidebb lélegzetvételű dolgoknak, mert így legalább néha-néha láthatunk valami egészen szórakoztatót a dögunalmas reklámfilmek között is. Szerencsére nem ő az egyetlen nagy rendező, aki mellékkeresetként elvállal reklámokat is. Nem derogált ez Ridley Scottnak, David Finchernek, Michel Gondrynak, vagy a nagy David Lynchnek sem – ők is rendeztek szokatlan reklámokat, méltányos részesedésért cserébe.

A KENZO új reklámja is szokatlan a maga nemében, pedig nincs túlagyalva a sztori: egy rém egyszerű vágyunkat jeleníti meg, mégpedig hogy bizonyos helyzetekben ne úgy viselkedjünk, ahogy elvárják tőlünk. Ki ne szeretett volna unalmas partikon, feszengős eseményeken, decens bólintás és felszínes társalgás helyett tombolni, táncolni, teljesen értelmezhetetlen dolgokat csinálni, pont úgy, mint a klipben vonagló lány. Ő egyébként nem más, mint a 21 éves színésznő, Margaret Qualley, akinek mozgása nem is hozhatná jobban a teljes leszarás állapotát.

"Szeretem nézni az izgalom, az erőszak, és az őrület kombinációját" – mondta Amanda Hemalin koreográfus a a lány táncáról, ami egy kicsit ismerős lehet, főleg ha ismeri a Sia klipjeiben szereplő kislányt, Maddie Zieglert. A hasonlóság természetesen nem véletlen, hiszen ugyanaz a koreográfus: Ryen Heffington koreografálta a KENZO klipjét, akárcsak Sia Chandleier című videóját is. 

A KENZO-nak egyébként nem ez az első ütős videója, nem olyan rég az elő-őszi kollekciójuk promotálására rukkoltak elő egy menő divatvideóval, ami szintén nagy téma volt az interneten. Tartsák meg jó szokásukat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra