OFFLINE

Az eszetlen shoppingolás ellenszere: a világ legrondább táskája!

2016. augusztus 28., vasárnap 19:50

Vége az eszetlen shoppingolás korszakának, mivel ezentúl egy okostáska fog bennünket figyelmeztetni, ha olyan helyre érünk, ahol könnyen elverhetjük a fizetésünk felét – írja a Gizmodo. Az iBag2-t kifejlesztő Finder csapata ugyanis azt ígéri, hogy a világ legocsmányabb női táskája hatásos ellenszere lehet a költekezésnek.

Na de hogyan segít az iBag abban, hogy ne költsük ész nélkül a pénzt?

  • eleve olyan csúnya, hogy egy jó stílusérzékű nő nem megy ki vele az utcára (vagyis az esztelen költekezés máris meg lett akadályozva),
  • egy időzítő szerkezet automatikusan bezárja a táskát abban az időpontban, amikor a legnagyobb esély van a pénzköltésre (tipikusan ilyen lehet a munka utáni hazaút és a hétvége),
  • a táska minden alkalommal villogni és sípolni kezd, ha a tulajdonosa kiveszi belőle a pénztárcáját,
  • a táska vállszíja azonnal bizseregni kezd, ha a tulajdonosa olyan környékre téved, ahol pillanatok alatt könnyen eltapsolhatja a pénzét (a plázák és más pénzköltő helyek felismerését egy GPS rendszer segíti)
  • a táska ilyen helyeken automatikusan zárt üzemmódba kapcsol, azaz nem lehet kinyitni és kivenni belőle a pénztárcát,
  • a táska kétóránként megvizsgálja, hogy éri-e természetes napfény (ha nem, az valószínűleg azt jelenti, hogy a tulajdonosa épp egy neonfényes boltban sétálgat),
  • valamint a táska egy appon keresztül azonnal értesítést küld a tulajdonosnak, ha bizonyos távolságra eltávolodott a tulaj mobiltelefonjától (bár egy ilyen csúnya tatyót nincs az a tolvaj, aki elvinne)

És hogy mennyibe kerül egy ilyen okostáska?

Csak önnek, csak most 5000 dollár, azaz nagyjából 1,37 millió forint!

Persze egy átlagos háztartásban egy ekkora összeg kiperkálása után nem is nagyon fogunk tudni miből shoppingolni, úgyhogy a pénztárcavédő iBag2 valóban működőképesnek látszik. Kéne?

577 szavazat 391 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta