OFFLINE

Paralimpikonnak photoshoppolták a szappanoperahősöket a Vogue-nál

2016. augusztus 27., szombat 08:09

Különös módját választotta a brazil Vogue a szeptember 7-én kezdődő paralimpia népszerűsítésének, mivel a két brazil paralimpikon, Renato Leite és Bruna Alexandre helyett két egészséges szappanopera-színészt, Cleo Pirest és Paulo Vilhenát vetettek be és photoshoppolták le azok végtagjait.

Campanha #SomosTodosParalimpicos* a @cleopires_oficial @bruninha_alexandre e @vilhenap como @renatoleite10 #TemQueIr#SouBrasileiro#CarregoNoPeito****

Una foto publicada por Bruninha Alexandre (@bruninha_alexandre) el

“Mi mindannyian paralimpikonok vagyunk” – olvasható az első hallásra meglepő mondat az Instagramra feltöltött fotón, melyből az is kiderül, hogy nemcsak a paralimpikonokra, de a helyi sportolókra is fel akarták hívni a figyelmet a furcsára sikerült sorozattal, amit az Africa Agency szállított le a lapnak. A Telegraph.co.uk tudomása szerint azonban a brazil Vogue művészeti igazgatója, Clayton Carneiro is jó ötletnek tartotta Cleo Pires szerepeltetését, mivel szükségesnek érezte, hogy egy ismert arccal reklámozzák az eseményt, amire állítólag igencsak kevesen váltottak jegyet. A brazil Vogue elborult reklámkampányában egyébként a 33 éves színésznő sem látott semmi furcsát.

Pessoal, Venho esclarecer que estou super orgulhosa de fazer parte desta campanha que a revista #Vogue começou a divulgar as primeiras imagens desse lindo trabalho. Nossos Embaixadores Paralímpicos Cleo Pires e Paulo Vilhena, nos ajudaram a intensificar e a propagar a campanha com intuito de gerar visibilidade ao Movimento Paralímpico e convocar a torcida brasileira para marcar presença nos Jogos Paralímpicos Rio 2016. Gostaria, de enfatizar que #SomosTodosIguais e por isso a Cleo Pires me representa. Nos próximos dias, vocês terão acesso completo da campanha. #VemComAGenteBrasil e espero contar com toda a torcida brasileira nas arenas é assim torcendo, vibrando, cantando e comemorando conosco! #CarregoNoPeito o #CoraçãoParalímpico. @cleopires_oficial @vilhenap @ocpboficial

Una foto publicada por Bruninha Alexandre (@bruninha_alexandre) el

"Ritkán mutatnak pozitív és erőteljes képet a fogyatékkal élőkről a médiában. Az ő életüket is reálisan kellene bemutatni, nem pedig csak mímelni. Ezzel a húzással a Vogue elszalasztott egy kiváló lehetőséget, hogy hazája paralimpikonjaival dolgozzon. Egymilliárd fogyatékos ember él a világon. Az ő életüket nem leutánozni kellene, hanem megfelelőképpen bemutatni“ – nyilatkozta az ismert jótékonységi szervezet, a Scope kampányfőnöke, Richard Lane a közösségi oldakon futótűzként végigment esetről.

A Scope egyébként nemrég készített egy felmérést, amiből kiderül, hogy a testi fogyatékosok többsége, azaz 71 százaléka úgy véli, hogy a paralimpikonok eredményei pozitívan hatnak majd a mindennapjaikra, míg a megkérdezettek 41 százaléka szerint a média képes befolyásolni a társadalom megítélését. Minden harmadik fogyatékkal élő válaszadó állította azt, hogy a paralimpikonoknak köszönhetően jobban a társadalom részesének érzi magát.

“A Vogue tiszteletben tartja azoknak az olvasóknak a véleményét, akik nem értettek egyet a kampánnyal, de újra kihangsúlyozza, hogy elkötelezetten segíti a paralimpiai játékokat” – olvasható a Vogue sajtónyilatkozatában, amiben nyomatékosan kijelentik, hogy továbbra is támogatják a Paralimpiai Bizottság kezdeményezéseit.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta