Zanza!

A sok szezonális gyümölcsös pénteki süti után itt a csokis édességek ideje. Nem mintha nem találnánk meg a nyár összes ízét és illatát a piacon, de az iskolakezdés – nem is szólva arról, hogy milyen távolinak tűnik a következő nyári szabadság – igazából csak nagy mennyiségű csokoládé elfogyasztásával viselhető el igazán.

DSC 0306
Fotó: Piszke

Az elég esélytelen, hogy pénteken sütve kitartson hétfőig, de ha vasárnap áll neki, és jut az uzsonnás dobozba is, máris elviselhetőbb lesz a gyereknek az első szeptemberi hétfő.

Hozzávalók:

12 dkg jó minőségű étcsokoládé+3 dkg a tetejére
12 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dkg holland típusú kakaópor
csipet só
2 nagyobb tojás
15 dkg nádcukor

DSC 0309
Fotó: Piszke
  1. A kis kockákra tördelt 12 dkg étcsokoládét a vajjal együtt a mikróban 400 Watton addig melegítjük, míg a vaj felolvad, majd simára keverjük.
  2. A tojásokat és a cukrot kézi mixer magas fokozatán 5-6 perc alatt habos sűrű krémmé verjük.
  3. A mixert a legalacsonyabbra véve hozzácsorgatjuk a csokis-vajas szószt.
  4. Elkeverjük a lisztet, sót és a kakaóport, rászitáljuk a tésztára és forgató mozdulatokkal homogénné keverjük a süteménymasszát.
  5. Egyenletesen elosztjuk a tapadásmentes muffinsütőben (vagy a papírkapszlikban), az apró kockákra vágott 3 dkg csokival megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, középső rácson 13-15 percig sütjük.
  6. Ne süssük túl, mivel 10 percig még a formában, rácson kell pihentetni, és a formától még ezalatt is kap hőt a sütemény.
  7. Ha papír nélkül sütöttük, kihűlés után, éles késsel kissé körben meglazítva vegyük ki a formából.
Blogmustra