OFFLINE

Akkor jó a recepted, ha a sírköveden is az áll

2016. augusztus 23., kedd 08:04

Kayről annyit lehet tudni, hogy Logan Cityben áll egy sírkő, melyen az ő tejkaramellájáról emlékeznek meg. Ezek szerint annyira jól csinálta, hogy még sírkövére – vagy tán valaki máséra – is felkerült a csodás recept, amit a Sweet Paul magazin osztott meg a világgal. 

A lágy tejkaramella, avagy eredeti nevén fudge, Amerika egyik legkedveltebb édessége. Eredettörténete nem tisztázott, ám az bizonyos, hogy a skótok már a XVII. században számon tartották tablet néven. Amerikában Emelyn Battersby Hartridge írt róla először, aki árulta is az édességet. 1887-ben nyílt meg az első bolt, a Murdick’s Fudge, Michiganban, Mackinac szigeten. Mamie Eiswenhowernek, a 34. First Ladynek is volt saját receptje, tán nem véletlenül. És akkor álljon itt Kay híres receptje, mely valószínűleg annyira jó, hogy megéri megpróbálni elkészíteni.

Kay lágy tejkaramellája

2  tábla csokoládé

2 evőkanál vaj

1 bögre tej

3 bögre cukor

1 teáskanál vanília 

egy kevés só

A csokoládét és a vajat olvassza fel víz felett, öntse hozzá a tejet. Forralja fel, majd tegye hozzá a vaníliát és a sót. Melegítse addig, míg közepesen folyós nem lesz, ekkor öntse ki egy márványlapra. Hagyja kihűlni, majd szeletelje fel és egye meg. 

  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta