OFFLINE

Három hetet adtak neki az orvosok, most bloggerként teszi jobbá a világot

2016. augusztus 22., hétfő 12:26

Senki nem tudja már számon tartani, hogy hány utazó-, gasztro-, beauty- és divatblogger van szerte a világon, szerencsére a nagy számok törvénye alapján mindig akadnak olyanok a tömegben, akik érdemesek arra, hogy mindannyiuknak példaképül szolgáljanak. Közülük mutatunk be most egyet, a brooklyni születésű Mama Caxot

Az előélet

Mama Cax csak 14 éves volt, amikor rákot diagnosztizáltak nála, és az orvosok csak három hetet adtak neki. Szerencsére nem lett igazuk, de a lány egyik lábát amputálni kellett. Ő azonban nem hagyta, hogy ez a mélybe taszítsa. "Felismertem, hogy milyen szerencsés vagyok, hiszen sokaknak nincs elég pénze a kezelésekre. A fogyatékkal élők számára kikerülhetetlen a diszkrimináció, a világ számos pontjára jellemző a társadalmi és politikai kirekesztés, én pedig olyan helyzetben vagyok, hogy ezen változtatni tudjak, hogy egy nap majd képviselni tudjam az érdekeiket" - nyilatkozta a Bored Pandának. Hozzátette, az embertelenség, pontosabban az ellene való küzdelem a fő motiváció számára, és egyelőre nem adja fel, hiszen rengeteg kedvességet tapasztalt, nagyon sokan támogatják. 

A bloggerkedés

Állítása szerint minden akkor kezdődött, amikor 2013-ban hátizsákkal járta be Délkelet-Ázsiát, és úgy döntött, élményeit egy internetes napló formájában osztja meg. Ekkor jött rá, hogy a világnak nincs szüksége több átlagos bloggerre, egyedi, különleges beszámolók kellenek inkább, és mivel imád enni, valamint rajong a divatért, az úti élmények mellett a gasztro, beauty- és fashion vonal is helyet kap a blogján. Az online napló mellett természetesen saját Instagramja is van majdnem 60 ezer követővel, és persze a képekhez mindig mellékel pár bölcs, megfontolandó sort. Egy ilyennel zárjuk posztunkat:

"Nőként hozzászoktunk ahhoz, hogy mások határozzák meg, mennyire vagyunk értékesek. Azt javaslom minden lánynak, ne hagyják, hogy mások ítélkezzenek felettük, derítsék ki, hogy mit szeretnének az élettől, készítsenek egy tervet és valósítsák is meg azt!"

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta