OFFLINE

Már a lábakról is lejön, hogy mennyire sokszínű New York

2016. augusztus 21., vasárnap 14:15

Meglepően izgalmas módon dolgozza fel az utcai divat témáját Stacey Baker, aki 2013 óta fotóz lábakat New Yorkban. Ötlete annyira népszerű lett az elmúlt három évben, hogy a több mint 78 ezer követővel rendelkező fotós a napokban kiadja első könyvét is New York Legs (New York Lábai) címmel.

Baker állítása szerint a Waldorf Astoria szálloda halljában kapta lencsevégre az első lábat, majd néhány nap múlva újra kedvet kapott a feladathoz és kiment lőni pár képet a Central Parkba is. Innentől kezdve szinte egyenes út vezetett az Instagram oldal elkészítéséhez, mára pedig körülbelül 1000 pár lábról van anyaga.

A 17 dollárra, 4700 forintra beárazott könyv dizájnját a Creative Review 2014-es “Designer of the Year” nyertese, Matt Willey készítette, aki jelenleg a neves The New York Times Magazine művészeti igazgatója is egyben.

40th between 7th & 8th, @from_theriver

Una foto publicada por stace_a_lace (@stace_a_lace) el

“Én igencsak kritikus vagyok a saját testemmel. Mindig is hosszabb lábakat szerettem volna, mint például Christy Turlingtoné vagy Cindy Crawfordé. De végül úgy alakult, hogy a legjobb képek inkább a teltebb idomakkal és vastagabb lábbal megáldott nőkről készültek. És ez engem újra önbizalommal töltött el" – magyarázza a fotós.

Gordon Street, Belfast

Una foto publicada por stace_a_lace (@stace_a_lace) el

Baker egyébként randomszerűen szólitja le a cicanadrágos, farmeres vagy miniszoknyás vadidegen modelleket, akiknek portrésorozata egyfajta képet ad a manhattani káoszról. A sokszínűséget tükröző fotók nagy része egyébként a 40. utca és a 7., valamint a 8. sugárút közelében, gyakran ebédidőben készült. A fal elé állított lábakról ide kattintva tudhat meg többet, ha akar.

40th between 7th & 8th

Una foto publicada por stace_a_lace (@stace_a_lace) el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta