OFFLINE

Nyári finomság: töltött cukkinivirág

2016. augusztus 13., szombat 11:23

Évek óta nézem irigykedve, hogy a főzőműsorokban, ahogy leszedik a kertben a friss cukkinivirágokat, betöltik egy finom krémmel, és kirántják. Főleg, ahogy Jamie Oliver gumicsizmát vesz, és a csodakertjéből süt-főz. (Ezt a receptet is ő ihlette.) Végre mi is termesztünk cukkinit, és ontja a virágot. Akinek nincs, vagy nem tud kérni ismerősöktől, vadásszon a piacon. A Fény utcai és a Lehel piacon szombatonként biztosan talál.

Szóval a ropogósra sült tészta alatt vékony rétegben védik a szirmok a krémes tölteléket. Elképesztően finom, frissen fogyassza, akár előételként vagy nagyobb adagban főételként.

Szereti a cukkinit? Próbálja ki EZEKET is!  

Hozzávalók

10-12 cukkinivirág (az is jó, amin rajta van a pici termés)
10 dkg ricotta (hiperekben, szuperekben mindig van)
10 dkg mascarpone
5 dkg parmezán / grana padano (ha vegánoknak készíti, hagyja el!)
kis csokor snidling
kb. 20 bazsalikomlevél
só, bors
2 dl habzóbor (pl. a lidlben talál ilyen kis kiszerelésűt is)
10 dkg liszt
kb. 3 dl olaj a sütéshez

  1. A cukkinivirágokat óvatosan leöblítjük, a szirmaikat széthajtjuk, és a bibéjüket kicsippentjük.
  2. A zöldfűszereket felaprítjuk, majd simára keverjük a ricottával, a krémsajttal és a finomra reszelt sajttal. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. (Na, ebből a keverékből mindjárt készíthetünk dupla adagot is, jó lesz a maradék a vacsorához szendvicskrémnek.)
  3. A tölteléket habzsákba vagy erős uzsonnás tasakba szedjük, és az óvatosan kinyitott virágok belsejébe töltjük. A szirmokat kicsit megcsavarjuk, ezzel le is zárjuk könnyedén.
  4. A lisztet egy nagy csipet sóval és a folyamatosan hozzácsurgatott habzóborral csomómentesre keverjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, és a masszában megmártott virágokat óvatosan beleengedjük. Minden oldalát aranysárgára sütjük. Ha van még bébicukkini, azzal is járjunk el ugyanígy, nagyon finom lesz.
  6. Papírtörlővel bélelt tálcára szedjük, és frissen, forrón tálaljuk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta