OFFLINE

3D nyomtatott alsónemű lehet a megoldás

2016. augusztus 12., péntek 08:13

Jess Haughton, angol divattervező-tanonc a látványos dizájnelemek helyett inkább a praktikumra helyezte a hangsúlyt és azzal kezdett foglalkozni, hogyan tehetné jobbá a nők életét, avagy hogyan tüntethetné el a feltűnő bugyi- és melltartóvonalakat anélkül, hogy kényelmetlen alsóneműt kéne gyártania. A modern technika segítségével valami egész különöset alkotott, kollekciója leginkább úgy néz ki, mintha megannyi medúzát aggatott volna fogasra, de nem, ezek 3D nyomtatott bugyik és melltartók.

A 23 éves Haughton még a Nottingham Trent Egyetem divattervező-tanulója, de már most nagy reménységnek számít. "A nők mérete és alakja nagyon különböző, én azt szerettem volna megmutatni, hogy a modern technika segítségével mindenki kaphat egyedi méretre készült alsóneműt! De az is foglalkoztatott, hogy bemutassam, a 3D nyomtatás igazán modernizálhatja a piacot és egyedi megjelenésű alsóneműket készíthetünk vele. A rugalmas szilikonnal csodás dolgozni és teljesen megváltoztathatja azt, ahogy a fehérneműkről gondolkodunk" – mondja a Mirrornak Haughton, aki szerint viselni sem kellemetlen ezt az anyagot (mi ezt nehezen hisszük) és még sokkal szebb részleteket lehet nyomtatni, mint amiket kézzel el lehet készíteni (bár egy kézzel vert csipkénél kevés szebb anyag van). 

"Fő célom az volt, hogy megszabaduljak a látható bugyivonaltól (amikor a nadrágon vagy szoknyán átüt az alsónemű körvonala)" – teszi hozzá a tervező. Varrás és gumirozás helyett tehát szilikonból nyomtatja az alsónemű széleit, így azok kevésbé vágnak be, bár ezt sajnos a kollekcióról készült képeken elfelejtették bemutatni... Önnek hogy tetszenek a furcsa fehérneműk? Ha hordaná őket, nyomjon a menőre, ha a szilikon szó hallatán már rosszul van, akkor a ciki lesz az ön opciója!

384 szavazat 569 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta