Zanza!

Szeretjük a gyorsan elkészülő, ízes tésztaételeket. A legjobb bennük, hogy a szósz el is készül, amíg kifő a tészta. Előkészületekkel együtt is megvagyunk 15 percen belül.

kolbászos tészta 1
Fotó: Katuci

A szósz igenis kalóriadús és nehéz, szóval lehet, hogy elég lesz a 15 deka tészta is két személyre. Hogy ne csak tejszín legyen a szószban, csalunk egy kicsit, és a tészta főzőlevéből is teszünk bele. 

Hozzávalók 2 személyre:

15-20 dkg szélesmetélt
10 dkg chirizo vagy más fűszeres kolbász, felkarkázva 
3-4 szál újhagyma
1 nagy kápia paprika (vagy 2 kisebb)
1 dl zsíros tejszín
1/2 dl fehérbor
1 nagy marék reszelt parmezán (a könnyebben beszerezhető és olcsóbb grana padano is jó lesz)
10 levél bazsalikom
só, bors, olívaolaj

  1. Egy kevés olívaolajra dobjuk a kolbászt a serpenyőben. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a vékony szeletekre vágott kápiát. Megpirítjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk.
  2. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, főzővizéből egy keveset félreteszünk.
  3. A megpirult paprikás kolbászt felöntjük egy kevés fehérborral, hogy a serpenyő aljáról feljöjjenek a lesült darabkák. Ha a bor nagyja elpárolgott, hozzáadhatjuk a tejszínt is. Mivel még ilyenkor is elég sűrű a szósz, hígítsuk a tészta főzővizéből. Felforraljuk, és le is vehetjük a tűzről.
  4. A leszűrt tésztát a szószba forgatjuk, rátépkedjük a bazsalikomleveleket, és megszórjuk reszelt parmezánnal. Már tálalhatunk is! 
kolbászos tészta 2
Fotó: Katuci
Blogmustra