OFFLINE

101 éves lett Anglia legidősebb divattervezője

2016. augusztus 1., hétfő 08:06

Jessie Power annak ellenére is folytatja a tervezést, hogy 101 éves lett. 15 éves kora óta az volt az álma, hogy ruhákat készítsen, 86 éve tervez ruhákat Miss Neno márkájával és esze ágában sincs abbahagyni, ezért nemrég új varrógépet is vásárolt

Évtizedeken keresztül árulták a ruháit helyi üzletek, de a 101 éves cornwalli ükanyuka azt mondja, hogy most már egy kicsit visszavesz a tempóból és csak a családnak varr ruhákat. Annyira érdekelte a ruhakészítés, hogy 15 éves korában otthagyta az iskolát és elment St. Ives-ba a Crysede selyemkészítőhöz gyakorlatra és ott volt 4 évig tanonc.

Aztán Dorsetbe ment női szabónak, ott ismerkedett meg első férjével, aki korán meghalt. Még csak 24 éves volt, amikor újraházasodott és visszaköltözött új férjével, John Powerrel Cornwallba. Karriere alatt a Shakespeare társulatot is kisegítette, még Sir Ian McKellent is öltöztette. "Minden ruháját levette és úgy kellett felöltöztetnem. Mondtam neki, Ian, ne aggódjon, már láttam ilyet". Hivatalosan 86 évesen ment nyugdíjba, addig akár frakkot és esküvői ruhát is lehetett tőle kérni. 

Még csak néhány hete volt nyugdíjas, amikor meglátta egy főiskola hirdetését, ami úgy szólt, hogy "Az életkor nem akadály". Ekkor döntötte el, hogy visszamegy tanulni és divattervező szakon végzett. "87 éves voltam, amikor lediplomáztam. Az egyetem egyik tanára azt sem tudta, hogyan kell varrni, így hát megtanítottam neki" – mesélte Power, aki az év divattanulója, sőt még az év diákja is lett varrótudománya miatt.  "A hosszú élet titka, hogy megbízzunk egymásban és boldogok legyünk" – állítja Power, aki szabadidejében nem csak varr, de szenvedélyes úszó és több bajnokságot is megnyert.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta