Menő vagy ciki: ön enne guggolós vécéből?

Az indonéziai Semarang városában található Jamban kávézó berendezése elég szokatlan, és akkor még finoman fogalmaztunk. A vendégek nem székeken vagy puffokon ülnek, hanem vécécsészéken, és ez nem minden, az ételeket guggolós vécékben szolgálják fel. Mielőtt azt gondolná, hogy a tulajdonosok őrült nagy Buñuel-rajongók, eláruljuk, hogy mindez jó célt szolgál, így kívánják ugyanis felhívni a figyelmet arra, hogy az országban borzalmas higiéniai állapotok uralkodnak. 

A kávézó kitalálója egy 53 éves orvos, Budi Laksono (nem röhög, tényleg ez a neve). "Akkor született meg az ötlet, amikor 2013-ban Dél-Koreában jártam, és elmentem egy vécémúzeumba. Az épület is toalettformájú volt" - nyilatkozta a doki, aki reméli, hogy a Jamban ráébreszti a vendégeket, hogy egészségesebben éljenek.

Állítása szerint Indonéziában a lakosság 38 százalékának nincs vécéje, és sokan úgy is gondolják, arra van a legkevésbé szükségük a lakásban. Nem is fogadták túl jól a kávézót, és a muszlim közösségből sokan azt mondták rá, hogy hitetlen, de ő kitartott elképzelése mellett - írja a Jakarta Post.

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1253) (1113) Ciki!
Mustra