Csak egyszerűen: maceramentes rántott sajtgolyók

Zanza!

Ön sem szeret vacakolni a rántott sajttal? Dupla panír, hogy tökéletesen fedje a sajtot, és ha kifolyik, akkor aztán teleköpködi olajjal a konyhát. Szóval erre megoldás ez a sajtgolyó. Pillanatok alatt összeállítható, nem folyik ki, nagyon gyorsan megsül, és még a gyerekek is jobban szeretik.

rántott sajtgolyó 1
Fotó: Katuci

És amit még nagyon szeretünk benne, hogy a sajtokat kedvünk szerint variálhatjuk, vagy zöld fűszerekkel is feldobhatjuk. 

Hozzávalók (kb. 20 golyóhoz)

kb. 25 dkg sajt (trappisa, edámi, gouda…)
1 tojás
1 evőkanál liszt (kukoricaliszttel még finomabb)

zsemlemorzsa
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

  1. A sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn.
  2. A tojást elkeverjük egy nagy csipet sóval és a liszttel, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is (+ha valamilyen zöldfűszert használunk). Formázható masszává gyúrjuk össze.
  3. Kis golyókat gömbölyítünk, majd meghempergetjük őket a zsemlemorzsában. Sütés előtt tegyük be egy kicsit a tányért a fagyasztóba (20-30 percre), így könnyebb dolgunk lesz.
  4. Az olajat vagy kókuszzsírt felforrósítjuk egy serpenyőben, és kisütjük benne a golyókat, végül papírtörlőre szedjük. 
rántott sajtgolyó 2
Fotó: Katuci
Blogmustra