Pénteki süti: áfonyás sajttorta falatok

Zanza!

Lehet, hogy a nyári szabadság alatt talán nem annyira kapkodósak a péntek délutánok, hogy mindenféleképpen egy expressz süti segíthet csak ki az időzavarból, de ha egyszer olyan sok mindent lehet még sütés helyett csinálni egy napos nyári délután, mégiscsak jól jön a dobjuk-össze-süssük-ki recept.

DSC 0177
Fotó: Piszke

Áfonya helyett készíthetjük ribizlivel, és keményebb húsú sárgabarackkal vagy őszibarackkal is, de az se baj, ha egy kiskanál nutellát teszünk a sajtkrém közepére gyümölcsök helyett...

Hozzávalók: (15 darabhoz)

1 csomag készre nyújtott leveles-vajas tészta (24×40 cm-es méret)
1 doboz (125 gr) Philadelphia krémsajt vagy más natúr krémsajt
2 tojás sárgája
8-10 dkg cukor, ízlés szerint
1 kk. vaníliakivonat vagy 1 vaníliás cukor
15 dkg áfonya
porcukor

tésztahajtogatás
Fotó: Piszke
  1. A leveles-vajas tésztát kihajtogatjuk és 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.
  2. A négyzetek sarkait a tészta szélétől kb. egy centire befelé bevágjuk a képen látható módon.
  3. A krémsajtot, az egyik tojássárgáját, cukrot és vaníliakivonatot elkeverjük és egyenlően elosztva a tésztanégyzetek közepére kanalazzuk.
  4. A krémsajtba belenyomkodjuk az áfonyaszemeket.
  5. A tészta két szembelévő sarkát, majd a másik két szembelévő sarkát nagyon szorosan összecsippentjük.
  6. A másik tojás sárgáját pici vízzel elkeverjük, megkenjük a tésztavirágok tetejét és szélét, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt, a tészta enyhe pirulásáig sütjük.
  7. Langyosan, kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
Blogmustra